Imprumut pentru aeroport

Imprumut pentru aeroport

0 145

Se stie, mai ales de brasovenii implicati in viata economica si politica a Brasovului, cate nevoie are orasul nostru de un aeroport, atat pentru traficul de marfuri, cat si pentru cel de persoane, avandu-se in vedere viitorul turistic al judetului si municipiului.
De acea Consiliul Judetean a hotarat contractarea unui credit de 18 milioane euro in vederea finantarii construirii Aeroportului Brasov-Ghimbav.
Imprumutul s-ar face pe o perioada de 10 – 15 ani, banii urmand sa fie rambursati din bugetul Consiliului Judetean, la care se si pot depune oferte pentru contractarea imprumutului pana la data de 16 martie 2009.
Cu aceasta suma se poate spera la incheierea principalelor lucrari si darea in folosinta a aeroportului in 2010.
Constructorul principal, societatea canadiana Intelcan, s-a inteles cu cei de la Consiliul Judetean asupra unui cost a lucrarilor, care se ridica la o valoare de 104-106 milioane euro. Practic schema de finantare este bazata, in principal, pe un credit de cca. 75 milioane de euro care va fi contractat de compania de proiect (actionarii principali Intelcan si Consiliul Judetean Brasov) la care se mai adauga alt credit de 18 milioane, ce se spera a fi adus de catre Consiliul Judetean Brasov.
Sa speram ca, macar spre sfarsitul anului viitor, vom putea zbura de la Brasov unde vom dori, in conitiile oferite de timpurile moderne in care traim.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.