Imprumut de 3 milioane de euro pentru punerea in valoare a monumentelor...

Imprumut de 3 milioane de euro pentru punerea in valoare a monumentelor istorice

0 178


In vederea reabilitarii si promovarii unor importante monumente istorice din judet, consilierii judeteni au aprobat suplimentarea imprumutului de la BCR, contractat in aces scop cu suma de 3 milioane de euro. Pe lista monumentelor de reabilitat s-au aflat initial cetatile Rupea, Fagaras, Rasnov si calea ferata de agrement din Rasnov.


Ulterior, cetatea Rupea a fost scoasa de pe lista, la cererea autoritatilor locale, dupa cum a precizat Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, motivand ca suma este oricum extrem de mica in comparatie cu necesarul pentru reabilitarea cetatii Rupea.


La solicitarea consilierului independent Iancu Vespasian Augustin, s-a facut precizarea ca sumele investite in reabilitarea monumentelor istorice, vizand studii de fezabilitate, proiecte, lucrari, executate dupa 1 ianuarie 2007, se constituie in cheltuieli eligibile pentru accesarea de fonduri structurale. Consilierul independent a cerut aceasta lamurire, avand in cedere faptul ca in momentul de fata este activa Axa prioritara 5 in cadrul Programului Operational Regional , submasura vizand tocmai valorificarea patrimoniului cultural al localitatilor.


In aceste conditii, imprumutul are sanse sa fie rambursat din eventualele granturi, care acopera pana la 98% din cheltuielile totale eligibile.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.