Imprumut de 15 milioane de euro pentru infrastructura judetului Brasov

Imprumut de 15 milioane de euro pentru infrastructura judetului Brasov

0 289

Consiliul Judetean Brasov (CJ) a inceput demersurile pentru accesarea de la Banca de Export – Import a Romaniei Eximbank SA Brasov a unui credit ?in valoare de 15.800.000 euro, pentru finantarea unor obiective de interes judetean. Hotararea deliberativului privind inprumutul cu pricina a fost luata marti, in plenul sedintei ordinare a CJ Brasov, dupa ce in martie, in urma unei lictatii Eximbank SA Brasov a fost declarata castigatoare. Creditul va fi utilizat in exclusivitate pentru finantarea reabilitarii drumurilor locale, comunale si orasenesti din judet, dar si pentru achizitionarea a 10 ambulante, necesare pentru buna functionarea a Serviciului de Ambulanta Judetean Brasov.


Creditul se acorda pe o durata de 25 de ani, cu o perioada de gratie de 24 de luni, timp in care CJ va suporta numia dobanzile si comisioanele datorate. Rata de dobanda a creditului este data de ratele medii ale dobanzii pe piata interbancara si va fi revizuita in prima zi lucratoare a trimsetrului calendaristic, conform contractului incheiat intre Eximbank si Consiliul Judetean. Totodata, rata de dobanda poate fi revizuita si cu ocazia solicitarii executivului judetean brasovean, in cazul in care acesta doreste sa modifice conditiile initiale de finantare.


Practic, imprumutul pe care l-a accesat CJ Brasov are doua componente, unul de 800.000 de euro necesari achizitionarii? achizitionarea a trei amublante de tip B si sapteambulante MU (medic urgenta – break), iar 15 milioane de euro pentru investitiile in infrastructura regionala a Brasovului.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.