Imprumut BERD pentru asfalt

Imprumut BERD pentru asfalt

0 131

Consiliul Local Brasov a hotarat – se putea altfel? – sa imprumute de la BERD 7,5 milioane euro pentru reabilitarea, tip RK, a unor strazi din Brasov, cum ar fi Carpatilor, Calea Fagarasului, 13 Decembrie, ceva prin Florilor si Bartolomeu, etc.
Primarul Scripcaru a precizat ca, daca mai raman bani din bugetul alocat acestor reabilitari, ei vor fi indrumati, prin rectificare bugetara spre alte necesitati. Mira-m-as sa ramana!
Primarul a mai spus: „Speram sa obtinem acest imprumut in conditiile avantajoase pe care le-am negociat in cazul primului contract. Incercam sa obtinem aceste fonduri pentru ca atunci cand am demarat acest proiect de reabilitare a strazilor nu am crezut ca acesta sa fie atat de costisitor. Prin acest program, tin sa precizez, vizam arterele rutiere care nu au mai fost reabilitate de ani de zile.”
Din pacate, si de data aceasta, ca de atatea alte ori, primarul nostru este evaziv in declaratii, fara transparenta si lasandu-ne in ceata, in genul „las’ ca vedeti voi cand se ridica ce v-am pus-o”. In plus, primarul are memorie scurta, pentru ca strazile care nu au fost intr-adevar reabilitate de ani si ani de zile suntcu totul altele decat cele amintite de el, care, in parte, au suferit reabilitari, dar de o asa proasta calitate incat acuma arata jalnic.
In ce priveste costurile lucrarilor, la care primarul zice ca nu se astepta, imi permit sa-l intreb: ce naiba pazesc specialistii lui din Primarie, daca nu sunt in stare sa-i prezinte nici macar o situatie estimativa?
Se pare ca reprezentantii Parchetului ar face bine sa urmareasca efectuarea acestor reabilitari, nu de alta, dar macar sa se convinga – si, printr-un comunicat, sa ne convinga – ca lucrarile s-au desfasurat dupa lege, inclusiv grosimea din proiect a asfaltului si calitatea acestuia, pentru ca lumea s-a cam saturat de barbile puse de ciocoiul Scripcaru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.