Imprevizibilul Ponta: GUVERNUL ROMANIEI, NU ! POATE GUVERNUL UNGARIEI !

Imprevizibilul Ponta: GUVERNUL ROMANIEI, NU ! POATE GUVERNUL UNGARIEI !

0 694

În urma cu un an si jumtate  premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă Guvernul va emite un act normativ care să permită arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice, aşa cum a susţinut consilierul său, Gyorgy Frunda. Ponta a răspuns: “Guvernul României, nu. Poate Guvernul Ungariei”.

Legea care va permite arborarea steagului secuiesc a trecut insa ieri de Camera Deputaţilor şi a fost adoptată cu un vot covârşitor: 275 de voturi favorabile, patru abţineri şi două „împotrivă”. Premierul Victor Ponta şi liderul UDMR Kelemen Hunor au bătut palma pentru susţinerea legii din toamna anului trecut. Nu doar Puterea a susţinut însă UDMR, ci şi Opoziţia, în condiţiile în care PNL a votat încă o dată alături de PSD.
Ştiri pe aceeaşi temă Kelemen Hunor: Nu cred că va pica Guvernul. Ponta a jucat bine şi a dat ce trebuie… Planul Senatului în cazul „Şova contra DNA“ s-a pus in …contrapartida cu reluarea votului Proiectul de lege care le va permite autorităţilor locale să arboreze steaguri judeţene sau regionale pe instituţiile publice , a a fost votat azi de Camera Deputaţilor şi urmează să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea promulgării.
“Legea steagului secuiesc” a fost anunţată încă din toamna anului trecut, când vicepremierul Liviu Dragnea şi liderul UDMR Kelemen Hunor au anunţat că au bătut palma pentru susţinerea acestui act normativ. Mai mult, premierul Victor Ponta se numără printre cei care au semnat proiectul, deşi, în 2013, ironiza simpla posibilitate a existenţei unui astfel de act normativ.
PONTA & HUNOR 1Legea steagului secuiesc, votată pe şest de Senat…  a trecut rapid  în toamna anului trecut, fiind votată deşi nici măcar nu figura pe ordinea de zi !!  Ulterior, a fost, ca şi alte proiecte de lege controversate, “uitată” în Parlament.
În urmă cu două săptămâni, legea a intrat în dezbaterea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor care a avizat pozitiv propunerea, dovadă că înţelegerea dintre UDMR şi PSD este încă în picioare. Astfel, potrivit Articolului 1 din proiectul de lege, “fiecare unitate administrativ-teritorială poate supune aprobării Guvernului steagul propriu şi unic pe baza hotărârii autorităţii deliberative”. Steagul secuiesc, steag publicitar!
În ultimii ani, au izbucnit mai multe scandaluri după ce autorităţile locale din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita au arborat steagul secuiesc pe sediile instituţiilor publice sau ale partidelor.
Recent, Judecătoria Tg. Mureş a dat câştig de cauză Poliţiei Locale Tg. Mureş care, în decembrie 2013, a amendat o asociaţie pentru că a arborat steagul secuiesc pe o casă particulară din municipiul Tg. Mureş. Potrivit magistraţilor, steagul secuiesc reprezintă un steag publicitar şi nu poate fi arborat în spaţiile publice decât în condiţiile legii.
În anul 2013, premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă Guvernul va emite un act normativ care să permită arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice, aşa cum a susţinut consilierul său, Gyorgy Frunda. Ponta a răspuns: “Guvernul României, nu. Poate Guvernul Ungariei”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.