Impozitul minim revizuit in impozit forfetar! (1)

Impozitul minim revizuit in impozit forfetar! (1)

0 62

Ministerul de Finante: „Din impozitul minim incercam sa concepem un nou impozit forfetar care sa corespunda ratiunilor initiale”
Dragos Doros (Ministerul Finantelor Publice): „Noi inca lucram la acest impozit, s-a dorit un factor regulator al pietei. In final nu a mai fost aplicat unor domenii anume/ La inceputul lunii noiembrie acest impozit este reevaluat de un comitet constituit de cateva saptamani bune/ Selectam mecanisme de impozitare, felul in care se poate aseza asa incat sa nu-i scada eficienta dar sa tinteasca acele categorii care erau vizate”
Declaratiile au loc in cadrul mesei rotunde cu tema “Cele mai bune practici fiscale europene si implementarea lor in Romania”, organizata de Consiliul National pentru IMM din Romania.
Reamintim ca Emil Boc a declarat ca “…acest impozit si-a indeplinit macar una din functii, aceea de a tria agentii economici care lucreaza si cei care nu lucreaza; cei care sunt sub un anumit prag de rentabilitate”
Dragos Doros declara ca:
• Trebuie sa facem o separatie cati agenti economici sunt dizolvati, radiati, suspendati
• Trebuie sa ne concentram asupra celor care si-au suspendat activitatea; e interesant sa vedem cati nu aveau activitate inainte, cati erau pe zero si cati macar nici nu si-au depus bilantul
• Vreau sa discutam cu mai putin patos. Vom vedea ca oricat de rau ar fi impozitul minim mai rea este conjunctura in care ne aflam si mostenirea din sistemul economic; la Registrul Comertului multe nu isi depuneau situatiile financiare
Comitetul de reevaluare a impozitului este constituit de cateva saptamani bune, fiind condus de catre Ministerul Finantelor. Grupul de lucru este format din reprezentanti de la Ministerului IMM-urilor, Turismului, Comisia Nationala de Prognoxza.
Dupa cum au declarat specialistii implicati “din impozitul minim incercam sa concepem un nou impozit forfetar care sa corespunda ratiunilor cu care s-a pornit. Selectam mecanisme de impozitare, felul in care se poate aseza asa incat sa nu-i scada eficienta dar sa tinteasca acele categorii care erau vizate. Vrem sa modificam asa incat partile lui bune sa continue si sa incercam sa eliminam anomaliile care au facut atata rau”.
Impozitul minim botezat total aiurea impozit forfetar ramane o taxare hulita de majoritatea firmelor, un rau care poate fi tradus printr-un bir retroactiv sufocant. In bilant trebuie mentionat si cele cateva sute de mii de firme inchise si cateva procente in plus la somaj. Acesta marele bine facut de alianta visata de Basescu, fostul FSN=PD-L&PSD+C.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.