Impozitele si taxele brasovenilor raman aceleasi in 2009

Impozitele si taxele brasovenilor raman aceleasi in 2009

0 157

Veste buna pentru locuitorii din Brasov. Pentru anul 2009 taxele si impozitele locale nu s-au marit. Concret, in orasul nostru, taxele si impozitele locale au fost indexate doar in raport cu rata inflatiei, care a fost in jurul valorii de 6%. Acest lucru a dus la cresteri nesemnificative, de cativa lei, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.
O alta veste buna pentru brasoveni este si faptl ca, spre deosebire de contribuabilii din alte localitati, brasovenii beneficiaza si de reducerea de 5% din impozitele platite integral pana la sfarsitul acestei luni. Obligativitatea platii integrale a darilor nu revine numai celor care vor sa beneficieze de aceasta facilitate fiscala, ci si persoanelor care au de platit impozite mai mici de 50 de lei. Brasovenii care vor sa isi plateasca taxele esalonat, au in schimb, termen limita pana la 30 septembrie. O alta „bucurie” de a fi brasovean este facilitatea acordata persoanelor fizice care efectueaza lucrarile de reparatii in scopul reabilitarii termice si estetice a locuintelor in care locuiesc. In acest caz, se pot solicita reduceri de 50% a impozitului pe cladire, care este valabila cinci ani de la data acordarii, incepand din anul fiscal 2009, si se aproba anual de Consiliul Local. O alta facilitate a fost data pentru intreprinzatorii brasoveni care realizeaza investitii de peste 500.000 de euro, pentru constructia de cladiri noi si crearea de noi locuri de munca in Brasov. Acestia pot beneficia de reducerea impozitului pe noile cladiri cu pana la 100%, pe o durata de cel mult 5 ani.
Asa ca pe langa faptul ca au norocul de a lucui intr-unul dintre cele mai ne-poluate si mai frumoase orase din tara, brasovenii mai au si alte „bucurii”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.