Impozitele locale ii ingenuncheaza pe brasoveni

Impozitele locale ii ingenuncheaza pe brasoveni

0 56

Campania electorala s-a terminat si oamenii sunt adusi cu picioarele pe pamant vazand ca toate promisiunile din campanie au avut doar rolul de a-i motiva in alegerea unui candidat sau altul.
Astfel, desi in urma cu cateva luni li se promiteau ca taxele si impozitele locale nu vor mai fi majorate in 2010, edilii au schimbat brusc „placa” dupa alegeri afirmand ca se vor conforma deciziei hotararii de guvern care prevede cresterea acestor taxe cu 20%.
Concret, in 2010 brasovenii vor plati taxe si impozite mai mari cu 20%. Aceste taxe vor fi majorate si ajustate in conformitate cu HG 956/2009. Dar la Brasov, un oras portocaliu, Consiliul Local a aplicat cresterea maxima prevazuta de actul normativ, comparativ cu alte administratii locale din alte judete, dar si din judetul nostru, care au decis sa nu aplice aceasta majorare.
Ce se va intampla de fapt? O familie din Brasov care locuieste in zona A a orasului va plati pentru o garsoniera de 245 de metri patrati un impozit de 60 de lei, iar una care locuieste in zona D, 52 de lei.
Vestea buna este ca s-a hotarat ca pentru a „proteja” buzunarele brasovenilor, reducerea de 5%, acordata celor ce isi platesc impozitul pana in 30 martie 2010 se va mentine. Multumin! Traim bine!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.