Important: Firmele din Brasov pot depune declaratiile fiscale on-line

Important: Firmele din Brasov pot depune declaratiile fiscale on-line

0 203


Potrivit Ordinului ministrului economiei si finantelor nr.1123, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.628 din data de 13.09.2007, contribuabilii persoane juridice care au domiciliul fiscal in raza teritoriala a municipiului Bucuresti si a judetelor Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Cluj, Iasi, Ilfov, Olt, Sibiu, Timis, Valcea, cu exceptia contribuabililor mari aflati in administrarea Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) si a sediilor secundare ale acestora pot sa depuna declaratiile fiscale folosind mijloacele electronice de transmitere la distanta, ca metoda alternativa de depunere a declaratiilor fiscale, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Metoda de depunere electronica poate fi utilizata si pentru sediile secundare, inregistrate ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, care isi desfasoara activitatea pe raza teritoriala a municipiului Bucureati ai a judetelor mentionate mai sus.


Pentru a putea utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale in sistem electronic, contribuabilii trebuie sa solicite certificatul digital, care se elibereaza in mod gratuit de catre Ministerului Economiei si Finantelor – Agentia Nationala de Administrare Fiscala, conform instructiunilor pentru utilizarea serviciului “Depunere declaratii”.


Declaratiile fiscale care se pot depune electronic sunt:


Ø????? Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat, cod 14.13.01.01/a;


Ø????? Declaratia rectificativa, cod 14.13.01.00/r;


Ø????? Declaratia privind impozitul pe profit, cod 14.13.01.04;


Ø????? Decontul de taxa pe valoarea adugata, cod 14.13.01.02;


Ø????? Decontul special de taxa pe valoarea adugata, cod 14.13.01.02/s;


Ø????? Decontul privind accizele, cod 14.13.01.03.


Pentru declararea unei obligatii bugetare, pentru aceeasi perioada de raportare, nu se pot utiliza simultan mai multe metode de depunere a declaratiilor fiscale.
Instructiunile de utilizare a serviciului de depunere electronica a declaratiilor, precum si informatii suplimentare le puteti obtine accesand portalul ANAF –
http://anaf.mfinante.ro -, domeniul “Depunere electronica declaratii” , precum si apeland Centrul unic de asistenta la nr. de telefon 0314039160.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.