Implant Nistorescu la „Cotidianul”

Implant Nistorescu la „Cotidianul”

0 193

Forumul editiei on-line a ziarului „Cotidianul” este bombardat de doua zile de mesaje de despartire din partea cititorilor. Furioase, indignate, dezamagite sau doar triste, toate exprima dezaprobarea fata de ultima mutare a conducerii Trustului Realitatea-Catavencu, prin care la conducerea Cotidianului a fost adus Cornel Nistorescu. Nici in redactie atmosfera nu este mai sanatoasa, dupa ce noul sef ar fi interzis publicarea unui articol despre Petru Romosan, in care poetul si editorul era demascat drept informator al Securitatii si turnator aprig al colegilor de breasla printre care Horia Bernea sau Ion Negoitescu.
Dupa cum s-ar putea ghici din mesajele schimbate pe forum, la mijloc ar putea fi amicitia dintre Nistorescu si Romosan.
Acreala si verbiajul cu ifose de justitiar al lui Nistorescu nu se vor mai revarsa de-acum doar din cand in cand pe la televizor, cum se-ntampla pana deunazi. Fostul director de la Evenimentul zilei are acum la dispozitie un spatiu editorial in Cotidianul pentru a-si publica textele insipid-ofuscate si o redactie confuza de decizia patronului.
Ioan T. Morar si-a exprimat deja refuzul scarbit de a colabora cu Nistorescu, gest pe care este de presupus ca-l vor face si alti semnatari de articole in Cotidianul.
Varza care este conceptia editoriala a lui Nistorescu da pe-afara in chiar al doilea editorial pe care il semneaza in Cotidianul. La finele unui text slabut rau despre statul care isi fura singur caciula, Nistorescu are nefericita idee de a posta un post-scriptum, pe post de lamuriri la textul oprit de la publicare pe tema Romosan.
Multi postatori de mesaje au anuntat deja ca vor renunta sa mai lectureze Cotidianul. Eu o s-o fac la fel ca pana acum. Dintr-un simt nefiresc, recunosc, al grotescului, ma fascineaza implanturile neinspirate ale patronilor in afacerile pe care le conduc si, mai ales, spectacolul alunecarii implantatilor pe panta pe care li se scurg propriile dejectii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.