Impardonabile declaratii prezidentiale

Impardonabile declaratii prezidentiale

0 172

In stilul sau caracteristic, de om orgolios si cu suflet negru, presedintele Traian Basescu se tot suceste in somnul ratiunii sale si, lingand unde a scuipat si invers, dupa toane de neinteles, ar zice unii, altii vazand premeditarea, a ajuns acuma sa declare ca el, Maria Sa, considera ca Romania este o tara muribunda.
Si in acest sens nici nu este departe de adevar, asta putem sa o vedem cu totii.
Insa presedintele Basescu – in particular il socotesc o lepra si o taratura mai bolnava decat tara pe care a distrus-o, dar asemenea cuvinte nu este frumos sa le spui in cadru public, nu? – uita sa precizeze ca, de cand a intrat in politica, el nu a stiut sa faca altceva decat sa bage zazanie oriunde s-a aflat. El pute a zazanie si a distrugere, bineinteles ca in folos propriu si al oamenilor sai profitori. Iar acuma vrea sa dreaga spartura din barca naufragiului sau dand vina pe oricine altul decat pe sine, carmaciul acelei barci pe cale sa naufragieze, si asta ca sa se salveze pe sine si cele cateva desagi dragi lui, dar cu un continut dubios.
„Partidele de la guvernare, in loc sa discute despre problemele importante, discuta despre comisia Elena Udrea. Este ridicol. Cred ca exista un dram de inconstienta in Guvern. Pe cine vor sa aleaga presedinte, cand cele doua partide isi pierd vremea? Nu cred ca avem nevoie sa alegem presedinte peste o tara muribunda, ci avem nevoie sa scapam de criza”, a spus presedintele Traian Basescu.
Ciudata aceasta interventie, indirect in favoarea Elenei Udrea! In cazul Ridzi nu s-a aratat deloc pe faleza, lasand-o sa piara in valurile murdare ale politicii. In schimb, acuma se face ca este echidistant si-si trage de urechi si propriul partid, care, prin oamenii sai incapabili de a conduce tara altfel decat furand din ea tot ce se poate, a cam luat-o razna rau de tot. Iar prin aceasta interventie – in fond o fumigena – vrea sa schimbe macazul ca sa bage cercetarile Comisiei Udrea pe linie moarta, printre boscheti.

Inca actualul sef al statului a criticat dur actual guvern si a acuzat partidele politice ca isi pierd vremea cu lucruri ridicole.
„Sunt nemultumit de modul in care functioneaza Coalitia pentru ca ei se gandesc la campania electorala in loc sa se gandeasca la masurile anticriza. Eu vorbesc de ambele partide cand fac aceste critici”, a completat Basescu.
Dar Basescu nu arata ca el a declansat aceasta precipitata campanie electorala, reusind chiar sa faca papura nod. Iar masurile anticriza nu pot veni de la un partid condus de el, cu oameni incapabili de a vedea mai departe de propriile interese si cu facaturi care sa aduca, prin deturnare, bani in buzunarele proprii.
Iar daca privim mai bine, ministerele care ar trebui sa fie primele in lupta contra crizei sunt ocupate de oamenii din partidul sau. Si atunci ce mai vrea, cand insusi acest discurs – ca oricare vorbe scoase de el in orice 9imprejurare – este un discurs electoral? Iar alegerile bat la usa si el nu mai stie de ce si cum sa se agate pentru a stopa caderea libera in care se afla.
Traian Basescu mai crede ca cei din Coalitie ar trebui sa ii urmeze exemplul: nu candidatura pentru Cotroceni este prioritara, ci prevenirea unui derapaj economic.
Insa oricat de stramb ai folosi logica, aceasta credinta a sa este ca aceea a unui ateu fata de Divinitate.
Iar ideea ca Romania este o tara muribunda, exprimata de presedinte, este o gafa impardonabila si de cel mai josnic gust, raportat la pozitia sa actuala, este o jignire de neiertat adresata romanilor
Sa speram intr-o disparitie cat mai grabnica a acestui fariseu de pe ecranul politico-social al tarii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.