Impaduriri la Zarnesti

Impaduriri la Zarnesti

0 126

O parte dintre functionarii Prefecturii Brasov – probabil cei mai in „vana” – au participat la sfarsitul de saptamana lucratoare (adica vineri, ca doar nu erau sa-si strice zilele libere cu munca voluntara!), la o actiune lansata la nivel national, si anume impaduriri acolo unde se simte nevoia de asa ceva, ca urmare a unor defrisari fara rost, ba chiar daunatoare stabilitatii solului.
Actiunea s-a desfasurat la initiativa subprefectului Emil Nita (pentru ca nu este asa de gras ca prefectul, nota cu urzici a autorului). Subprefectul a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Zarnesti pentru reusita actiunii, denumita „Romania prinde radacini”.
Functionarii s-au bagat la tol de „munca patriotica”, lor alaturandu-se si subprefectul Emil nita, impreuna cu prefectul Ion Gontea. Au fost plantati mai multe zeci de puieti pe un deal unde s-au efectuat taieri in urma cu cativa ani. Din partea Consiliului Judetean a luat parte si vicepresedintele Otilian Neagoe, prezent fiind si senatorul de Brasov Titus Corlatean.
Dupa ce s-a terminat treaba, voluntarii au fost invitati la un fel de picnic in natura, cu tot ce se cere in asemenea imprejurari. Pai sa tot participi la asemenea plantari, si cred ca multi dintre cei care au lipsit, auzind de finalul actiunii, s-au apucat sa saliveze si sa regrete absenta.
Oricum este o actiune binevenita, actiune care se cere repetata si in alte zone vaduvite de paduri, organizata de orice iubitor al naturii, dar si a celor care au constientizat necazurile mari pe care le aduc defrisarile masive.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.