Impaduriri la Dragus

Impaduriri la Dragus

0 199

Si uite ca Ordinul 1090/2009 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate nu s-a bucurat de succes. Cu toate ca fondurile sunt nerambursabile, pana la inceputul saptamanii trecute nu s-a inregistrat nici o cerere. Aceasta reiese din datele comunicate de Guvern,

Termenul-limita de depunere a solicitarilor de finantare, care sunt, cum am aratat, 100% nerambursabile si asigurate de Ministerul Mediului, a fost recent prelungit pana la sfarsitul lunii in curs.
De acest nou termen a profitat un grup de proprietari de terenuri din comuna Dragus care, ajutat de autoritatile locale, au reusit sa puna la punct documentatia unui proiect pe care vor sa il inscrie la finantare.
Astfel, primarul comunei Dragus, Gheorghe Sucaciu, a sustinut vineri, intr-o conferinta de presa, ca specialistii institutiei pe care o conduce au oferit consultatie detinatorilor de terenuri unde se impune impadurirea, in vederea constituirii acestora intr-o asociatie, ajutandu-i si sa intocmeasca un studiu de fezabilitate si un proiect tehnic.
Primarul a afirmat: „”Dupa discutiile purtate cu reprezentantii Ministerului Mediului speram sa primim in acest an fonduri pentru impadurirea a 100 ha din cele 480 ha cate detine asociatia”.

Costul total al investitiei ar fi de sapte milioane de lei si ar urma sa se extinda pe o durata de cinci ani.
Se pare ca acest exemplu ar trebui urmat si de alte localitati din judetul nostru, in care alta data padurile erau la putere, dar, mai ales dupa improprietariri, au disparut masiv sub taisul drujbelor si al lacomiei multor noi proprietari.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.