Impactul covid: obezitate în rândul copiilor

Impactul covid: obezitate în rândul copiilor

0 107

Pandemia de coronavirus ar putea avea efecte neprevăzute – ducând la o mai mare obezitate în rândul copiilor. Ratele sunt alarmante, avertizează biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Închiderea şcolilor în timpul perioadelor de lockdown are consecinţe nefaste asupra nutriţiei şi exerciţiilor fizice în rândul copiilor, în contextul în care aceştia sunt privaţi de activităţi şcolare. În unele țări din Europa, 1 din 3 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani trăiește cu supraponderalitate sau obezitate.
Covid-19 ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendinţe din regiunea europeană – creşterea obezităţii la copii. A fi supraponderal sau obez este direct asociat cu afecțiuni care pun în pericol viața – bolile cardiovasculare, diabetul și cancerul. Prin urmare, strategiile de prevenire a obezității la copii ar fi necesar să rămână o prioritate în timpul pandemiei”, a declarat Hans Kluge, director regional al biroului OMS.

Pentru a evita un impact nefast asupra viitorului copiilor, oficialul OMS a cerut implementarea de politici bazate pe ştiinţă pentru promovarea dietelor sănătoase şi a activităţii fizice.
Cele mai mari proporții de supraponderalitate și obezitate la copii au fost observate în țările mediteraneene precum Cipru, Grecia, Italia și Spania, unde peste 40% dintre băieți și fete erau supraponderali și 24% obezi.
În ultimii ani, unele dintre aceste țări au implementat măsuri recomandate de OMS pentru a combate ratele obezității, cum ar fi impunerea de taxe pe băuturile îndulcite și cursuri de educație fizică.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.