Imbulzeala la RAR

Imbulzeala la RAR

0 197

Brasovenii se inghesuie sa-si inmatriculeze masinile aduse din strainatate! Speriati ca de la 1 ianuarie 2011 vor trebui sa achite triplu pentru inscrierea masinilor aduse de-afara, brasovenii au luat cu asalt reprezentanta Registrului Auto Roman din oras. Toti vor sa intre zilele acestea in posesia actelor, astfel incat angajatii RAR au fost nevoiti sa faca programari.
RAR Brasov lucreaza la foc continuu de cateva saptamani pentru a face fata solicitarilor. Pentru vehiculele utilizate care au fost inmatriculate ultima data intr-un stat membru al Uniunii Europene, dar aflate la prima inmatriculare in Romania, Registrul Auto Roman elibereaza cartea de identitate a vehiculului, efectueaza inspectia tehnica periodica si certifica autenticitatea vehiculului. Incepand cu sfarsitul lunii noiembrie numarul solicitarilor au crescut cu peste 20% din cauza ca de anul viitor se vor tripla taxele.
In aceste conditii, pentru a evita aglomeratia si pentru a face fata solicitarilor, Registrul Auto Roman a decis ca inmatricularile sa se faca doar pe baza de programare.
Daca unii vor sa-si inmatriculeze masinile, altii – multi la numar si ei – doresc sa-si prelungeasca valabilitatea numerelor rosii. .
De la 1 ianuarie pentru un automobil second-hand de patru ani vechime, cu motor Euro 4 de 1,4 litri taxa de inmatriculare va fi de 933 euro, fata de 145 de euro cat este acum. Programul RAR Brasov se va desfasura si in perioada urmatoare in sistem prelungit, pentru a acoperi toate solicitarile posesorilor de masini.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.