Imbulzeala la ajutoarele alimentare UE la Brasov

Imbulzeala la ajutoarele alimentare UE la Brasov

0 205
Aproape 200 de brasoveni s-au grabit sa-si ridice ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana. Alte 200 de persoane n-au mai apucat sa plece acasa din prima zi cu pachetul de 50 de kilograme, dar autoritatile ii sfatuiesc pe beneficiari sa nu se inghesuie. Faina, malaiul, fasolea, uleiul si conservele de mazare si tomate sunt suficiente pentru toti cei 12.000 de beneficiari din Brasov.
De ajutoare beneficiaza familiile si persoanele singure care au, prin dispozitie de primar, dreptul la venit minim garantat, somerii inregistrati, pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi nu depasesc 400 de lei pe luna si persoanele cu handicap grav si accentuat neinstitutionalizate. Din acest an, vor primi ajutoare si invalizii, veteranii sau vaduvele de razboi, persoanele persecutate politic in perioada comunista, revolutionarii si novembristii.
Beneficiarii primesc in acest an 50 de kilograme de alimente, fata de 35 cit primeau anul trecut.  Fiecare pachet individual contine 15 kilograme de faina, 5 kg de malai, 0,6 kg de biscuiti, 1,2 kg de paste fainoase, doua kg de fasole boabe, 8 kg de orez, 4 kg de zahar, doua conserve de mazare (1,5kg), doua conserve de pasta de tomate (1,6 kg) si doua conserve de bulion (1,6 kg). La acestea se adauga 7 litri de ulei, care va fi distribuit incepand din luna decembrie. Ajutoarele vor fi ridicate personal, de fiecare beneficiar in parte sau in cazul persoanelor cu handicap de catre insotitorii acestora de la fostul liceu de Alimentatie Publica si Turism din Uzina II, strada Zizinului nr. 144, intre orele 9 si 15.00. In prima zi de distribuire a alimentelor, brasovenii s-au asezat la coada in fata salii de sport a fostului liceu din Uzina 2; unii nici n-au iesit bine din spital ca au si venit sa-si ridice pachetul.
Pana in 31 martie 2013, cand expira perioada in care se pot ridica alimentele, la centru sunt asteptati 12000 de beneficiari. Sute de kilograme de alimente europene depozitate anii trecuti la Caminul de Batrani din Noua au ramas neridicate, in ciuda apelurilor repetate ale autoritatilor locale, care ii sfatuiesc acum pe brasoveni sa nu inghesuie, pentru ca jutoarele sunt suficiente pentru toata lumea.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.