Imagini sinistre pe pachetele de tigari

Imagini sinistre pe pachetele de tigari

0 116

Autoritatile se lupta sa determine cat mai multe persoane sa se lase de viciul fumatului. De la anul, pe pachetele de tigari din Romania vor fi aplicate imagini menite sa-i impresioneze pe fumatori, precum: un plaman bolnav, un carucior gol sau un copil cu o masca, in total 14 variante.


Alegerea celor 14 fotografii a fost facuta prin consultarea unor fumatori, dar si a specialistilor din Ministerul Sanatatii. O astfel de abordare a avut efect in alte tari europene. Multi fumatori au renuntat la tutun, speriati de imaginile care infatiseaza consecintele viciului lor. Pentru aplicarea acestei masuri, Uniunea Europeana a trimis 40 de imagini Romaniei, dintre care doar 14 vor ajunge pe pachetele de tigari. Cei care le-au ales au fost atat oameni obisnuiti, cat si reprezentanti ai institutiilor de sanatate din tara. „Le-am adresat invitatia de a-si exprima opiniile, dupa care la sfarsit le-am selectat pe cele 14, nu a fost foarte greu deoarece diferentete erau foarte mari”, a declarat Magdalena Ciobanu, expert pentru controlul tutunului. Fumatorii sunt si ei impresionati de imaginile care arata efectele devastatoare ale tutunului.


In fiecare minut, 6 oameni mor in lume din cauza tutunului. Un fumator din patru moare din cauza unei maladii provocata de fumat. Anul trecut, tutunul a ucis 4 milioane de oameni. Statisticile apreciaza ca pana in 2020, numarul deceselor printre fumatori va ajunge la 10 milioane de persoane pe an. Pictogramele vor fi aplicate pe 40% din pachetul de tigari. Aceasta masura va intra in vigoare in fiecare din tarile Uniunii Europene.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.