Imagini sinistre pe pachetele de tigari

Imagini sinistre pe pachetele de tigari

0 86

Autoritatile se lupta sa determine cat mai multe persoane sa se lase de viciul fumatului. De la anul, pe pachetele de tigari din Romania vor fi aplicate imagini menite sa-i impresioneze pe fumatori, precum: un plaman bolnav, un carucior gol sau un copil cu o masca, in total 14 variante.


Alegerea celor 14 fotografii a fost facuta prin consultarea unor fumatori, dar si a specialistilor din Ministerul Sanatatii. O astfel de abordare a avut efect in alte tari europene. Multi fumatori au renuntat la tutun, speriati de imaginile care infatiseaza consecintele viciului lor. Pentru aplicarea acestei masuri, Uniunea Europeana a trimis 40 de imagini Romaniei, dintre care doar 14 vor ajunge pe pachetele de tigari. Cei care le-au ales au fost atat oameni obisnuiti, cat si reprezentanti ai institutiilor de sanatate din tara. „Le-am adresat invitatia de a-si exprima opiniile, dupa care la sfarsit le-am selectat pe cele 14, nu a fost foarte greu deoarece diferentete erau foarte mari”, a declarat Magdalena Ciobanu, expert pentru controlul tutunului. Fumatorii sunt si ei impresionati de imaginile care arata efectele devastatoare ale tutunului.


In fiecare minut, 6 oameni mor in lume din cauza tutunului. Un fumator din patru moare din cauza unei maladii provocata de fumat. Anul trecut, tutunul a ucis 4 milioane de oameni. Statisticile apreciaza ca pana in 2020, numarul deceselor printre fumatori va ajunge la 10 milioane de persoane pe an. Pictogramele vor fi aplicate pe 40% din pachetul de tigari. Aceasta masura va intra in vigoare in fiecare din tarile Uniunii Europene.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.