Imagini in direct de la ZOO din Sibiu

Imagini in direct de la ZOO din Sibiu

0 74

Primaria Municipiului Sibiu a montat o noua camera web ce ofera posibilitatea oricarui vizitator al site-ului www.sibiu.ro sa urmareasca imagini live din incinta Gradinii Zoologice Sibiu.
Intentia municipalitatii a fost de a integra in reteaua de camere web existenta la nivelul orasului, un nou dispozitiv, ce va furniza imagini in timp real celor interesati de atmosfera din zona lacului de la Zoo.
Spre deosebire de celelate camere, camera web de la Zoo ofera imagini in miscare, fiind programata sa isi schimbe pozitia la un interval de 10 secunde oferind astfel o vedere de 180 de grade.
Camera web de la Zoo este o mostenire a anului cultural 2007, mai exact de la Asociatia Tineretului Ecologist din Romania care a demarat la Sibiu proiectul Coolturist.
Proiectul a constat in realizarea unei retele de trei camere web, accesibile online, care sa faciliteze unui numar cat mai mare de turisti si spectatori virtuali, accesul online la evenimentele din Programul Sibiu 2007 CCE. La final, acestea au fost donate orasului Sibiu. Celelalte doua functioneaza si acum in Piata Mare.
In prezent, pe site-ul www.sibiu.ro sunt active un numar de sapte camere web care transmit imagini live din Piata Mare, Piata Mica, Piata Unirii si mai nou, din Gradina Zoologica.
Camerele web sunt integrate in reteau metropolitana dezvoltata de Primaria Municipiului Sibiu incepand din anul 1998. In prezent aceasta retea de fibra optica are o lungime de circa 30 de km.
In anul 2008, suma alocata pentru modernizarea serviciilor IT este de 2, 5 milioane RON.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.