Imaginea României în Europa este abandonată în mâinile unor personaje politice care...

Imaginea României în Europa este abandonată în mâinile unor personaje politice care acționează în mod evident împotriva României.

1 127

în octombrie 2016 ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, afirma că Europa ar fi mai pașnică „dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”. „Aș dori să mulțumesc Guvernului României în mod explicit pentru modul exemplar în care gestionează relația cu minoritatea germană ca și cu celelalte minorități din țara dumneavoastră. Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire”, a apreciat diplomatul.
Un alt exemplu dintre multe altele este declarația subsecretarului de stat din Departamentul pentru Relații Interetnice, Amet Aledin, care a declarat în luna mai a.c.la Târgu Mureş, în cadrul dezbaterii „Majoritate şi minorităţi în Anul Centenarului – Realităţi, aşteptări, viziuni”, că tătarii pot exista drept comunitate şi şi-au putut afirma identitatea cel mai bine în România şi că nici în ţările de origine turcă nu a existat şi nu există această posibilitate de afirmare a tătarilor.

În acest context. la finalul lunii mai a.c., în stațiunea Băile Balvanyos din județul Covasna a avut loc conferinţa internaţională „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei. Conferința internațională a fost organizată de Consiliul Județean Covasna și Consiliul Europei pentru a marca 20 de ani de la intrarea în vigoare a Cartei Europene a Limbilor Regionale sau Minoritare adoptată în anul 1992 şi intrată în vigoare în 1998. Evenimentul internațional a fost în fapt un nou episod în care UDMR a făcut propagandă ostilă României. La eveniment reprezentantul  Guvernului României, secretarul de stat Laczikó Enikő, membru UDMR, cea care conduce în prezent Departamentul pentru Relații interetnice aflat în subordinea Primului-ministru şi în coordonarea ministrului delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.
Deși reprezenta Guvernul României, Laczikó Enikő s-a comportat ca un activist UDMR aflat pe statul de plată al Ungariei , a „criticat” România  în privința respectării drepturilor cetățenilor aparținând minorităților naționale.!! În loc să sublinieze cadrul legislativ foarte generos de care se bucură în România cetățenii aparținând minorităților naționale, Laczikó a făcut o propagandă evidentă împotriva României, comportându-se ca un diplomat al Ungariei, nu ca un funcționar al statului român.

Potrivit UDMR, Laczikó a afirmat public la această conferință, în prezența invitaților străini, faptul că Dreptul de a folosi o limbă minoritară în România nu înseamnă neapărat și faptul că acest drept se aplică sau că va fi aplicat întocmai, lăsâns astfel să se înțeleagă că România nu ar respecta în vreun fel legislația în domeniuLaczikó făcnd afirmații fără acoperire în realitate, ostile României, menite mai degrabă să transmită o imagine negativă a României în Europa.  Potrivit portalului UDMR, Laczikó .Astfel , a menționat, ca dreptul utilizării limbii materne în rapoartele cu autoritățile locale nu ar trebui să fie un serviciu diferențiat în acest sens”. O afirmație aberantă a secretarului de stat, fără nicio acoperire în realitate. Orice cetățean român care aparține unei minorități naționale se poate adresa în limba maternă unei instituții publice a administrației publice locale și poate primi răspuns în limba oficială de stat și limba maternă, potrivit legii. În plus, contrar celor afirmate de secretarul de stat Laczikó EnikőConsiliul Național pentru Combaterea Discriminării nu a constat niciun caz în care vreun cetățean român aparținând unei minorități naționale să fie discriminat în această privință. De altfel, singura minoritate etnică din România care vede probleme acolo unde ele nu sunt este minoritatea maghiară prin liderii săi. Sa subliniem ca etnicii maghiari din România au si alte probleme și, în general, respectă România și pe români. Doar liderii comunității maghiare alimentează o stare de nemulțumire permanentă al cărei ultim scop este în mod evident revizionismul.
În realitatea, aplicare acestor prevederi depind în mare măsură de voința politică de la nivel local”, a afirmat UDMR-ista Laczikó Enikő la conferință. Din nou o afirmație fără acoperire în realitate vehiculată cu scopul de a denigra România. Voința politică nu are nicio legătură cu prevederile legii.

 Secretarul de stat Laczikó Enikő vorbește de discriminare fără să aducă dovezi că aceasta ar exista în România. Afirmațiile fără acoperire în realitate, nedovedite, punerea în context a unor concepte negative (gen „discriminare”, „diferențiere” etc.) cu România fac parte dintr-o strategie evidentă de discreditare a României într-un context european.
Ori acest lucru este complet inacceptabil din partea unui secretar de stat din Guvernul României.Din păcate, imaginea României în Europa este abandonată în mâinile unor astfel de personaje care acționează în mod evident împotriva României. Din păcate, interesele geo-strategice ale României sunt abandonate și ele în mâinile unor personaje care acționează în favoarea intereselor Budapestei deși sunt plătite de Guvernul de la București. Atitudinea acestei doamne este incompatibilă cu statutul ei de demnitar al României pentru simplul fapt că, deși este angajată de Guvernul României ea servește cu succes interesele Ungariei.(DUMITRU D.))

COMENTARII

  1. Dancila trebuie s-o schimbe pe bozgoraica cu un roman sau o romanca din guvern care sa spuna adevarul. Din pacate si Dancila si Dragnea lasa Transilvania la cheremul bozgorului victor orban. Chiar daca sant zionisti sa nu uite ca viitorul lor si al copiilor lor este in Romania fiindca evrei de afara nu ii vor accepta printre ei. Mafia zionista este impartita ca si Masoneria in logii de influenta iar zionistii romani sant la coada si nu da nimeni doi bani pe ei decat atunci cand mafiotii zionisti dsin america israel sau europa vor sa fure din Romania.
    Deci, zionistii din tara trebuie sa apere interesele Romaniei unde au un cuvant de spus daca nu vor sa ajunga oile negre ale mafie zioniste din afara.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.