Iliescu si-a lansat o carte la Brasov

Iliescu si-a lansat o carte la Brasov

0 94

Joi, la Libraria „St. O. Iosif”, senatorul PSD Ion Iliescu a lansat volumul „Pentru dezvoltare durabila”, aparut la Editura „Semne” in 2006.


Volumul reprezinta o serie de texte referitoare la problemele dezvoltarii durabile, concept modern care s-a dezvoltat in ultimii ani, avand in vedere un complex de criterii: ambiental, economic si social, la care, in ultima vreme, s-a adaugat si cel cultural.


Volumul include expunerile prezentate de Ion Iliescu la Summitul de la Rio de Janeiro, din 1992, Summitul din Mexic, din martie 2002, Summitul de la Bucuresti, din 2001, precum si expunerile de la Forumul National organizat in perioada anilor 2003-2004 la Bucuresti, consacrat elaborarii strategiei nationale de dezvoltare durabila „Romania 2025” si la forumurile privind dezvoltarea durabila „Agenda Locala 21”.


Iliescu a facut referire la problemele cu care se confrunta lumea contemporana, argumentind necesitatea unei strategii de dezvoltare durabila sprijinita pe factorii de mediu, cresterea economica echilibrul social si componenta culturala.


„Consider utile aceste texte ca materiale de referinta pentru cei interesati de domeniul multidisciplinar al protectiei mediului si al dezvoltarii durabile. Aceste probleme sunt vitale pentru societatea romaneasca in proces de modernizare si de integrare in Uniunea Europeana”, a afirmat Ion Iliescu.


?


Vineri, Ion Iliescu participa la Forumul pentru Dezvoltare Durabila si Protectia Mediului, regiunea „7 centru”, organizat la Brasov de Fundatia Grupului de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila, Consiliul Judetean Brasov si Universitatea „Transilvania”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.