Iliescu: Palatul Cotroceni, o inchisoare in care presedintele sta izolat de lume

Iliescu: Palatul Cotroceni, o inchisoare in care presedintele sta izolat de lume

0 73

In mandatele de presedinte ale lui Traian Basescu Presedintia a devenit „o institutie moarta, o inchisoare in care presedintele sta izolat de lume”, a declarat joi intr-o conferinta de presa la Ploiesti fostul sef al statului Ion Iliescu, citat de Mediafax.
„Pe vremea mea Cotroceniul era o institutie deschisa. Pe langa actiunile politice propriu-zise, de contacte, de dialoguri, de discutii cu reprezentantii fortelor politice, ai societatii civile, acolo e o sala de spectacole excelenta. Organizam lunar, uneori chiar de mai multe ori pe luna, spectacole, veneau artisti de frunte ai tarii, erau reuniuni, patronatele organizau acolo ceremonii anuale. Era o institutie vie, a devenit o institutie moarta, o inchisoare in care presedintele sta izolat de lume. Nu mai intra nimeni in Cotroceni decat adeptii lui”, a afirmat Ion Iliescu.
Intrebat ce are de reprosat actualului presedinte, Ion Iliescu a spus ca Traian Basescu „incalca Constitutia, nu-si indeplineste obligatiile constitutionale fundamentale de sef al statului, si nu de sef al Guvernului si de protector al Guvernului existent”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.