Iliescu, invitat sa gradinareasca trandafirii PSD

Iliescu, invitat sa gradinareasca trandafirii PSD

0 63

Resursele umane ale PSD incep sa-si piarda aura legendarei inepuizabilitati. Daca in campania electorala, gigantescul aparat de partid n-a fost in stare sa produca un premier din propriile randuri si a acceptat implantul cu Crin al liberalilor, pana de idei si de resurse continua si post-electoral. In fata pericolului de a crapa sub loviturile intrigantilor din interior, gata sa-i sara la beregata in stil Mitrea lui Mircea Geoana pentru esecul din alegeri, pesedistii nu gasesc alta solutie decat vesnicul Ion Iliescu. Caruia i-au propus – neoficial, ce-i drept – sa preia conducerea partidului macar un an, pana se potoleste setea de sange a cadrelor de nadejde care vor sa razbune pierderea alegerilor.
Pentru moment, Iliescu invoca senectutea drept refuz de a prelua din nou fraiele masinariei altadata eficiente, gripata astazi a PSD. Desi propunerea a venit doar de la senatorul Grebla, pare singura solutie de nivelare a straturilor dezordonate ale partidului, ravasite de porniri de emancipare. Cu ocazia asta pot fi greblate de pe rasadurile de partid diverse vreascuri, in asa fel incat pepiniera rosie sa fie din nou productiva.
Daca se va decide in cele din urma sa desteleneasca ogorul PSD invadat de buruieni politice, Iliescu va trebui sa renunte la cultura de hrebenciuci, cu care s-a depasit pana acum norma la hectar. Si chiar daca este obisnuit, in buna traditie comunista, sa faca totul by the book, Iliescu va avea grija, in calitate de liber cugetator, ca manualul sa nu fie eVanghelia din care s-a recitat pana acum prohodul partidului sau almanahele expirate de agricultura.
A, si Mitrea trebuie musai scos la arat, ca sa-si valorifice experienta de sef de autobaza.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.