Iliescu despre tocana lui Basescu

Iliescu despre tocana lui Basescu

0 166

Presedintele de onoare al PSD, „bunicuta” Ion Iliescu, a afirmat, ieri, ca „ar fi o obraznicie” din partea sefului statului sa-i ceara demisia lui Dan Nica, spunand ca, intr-un asemenea caz, democrat-liberalii sunt cei care poarta raspunderea pentru ruperea Coalitiei.
Intrebat „la botul calului”, adica la intrarea in sediul partidului, daca poate Nica sa accepte sa demisioneze, Iliescu a spus ca „actiunea e a lor si trebuie sa-si asume aceasta raspundere”.
„Au rupt coalitia si au provocat o criza de guvern”, a afirmat presedintele de onoare al PSD.
„Partidul a spus foarte clar ca-l sustine pe Nica daca nu anuleaza aceasta chestiune, si-asa deja e un lucru jenant, ca si-au permis asemnea chestiuni fata de partenerul de coalitie. Au rupt protocolul, ei si-au batut joc de acest protocol prin aceasta maniera. Nica este echivalentul lui Boc in Guvern, e o guvernare de doua partide, o echipa guvernamentala condusa de premier, iar a doua de vicepremier. Daca nu revine asupra acestei chestiuni tot grupul PSD paraseste Guvernul, s-a rupt coalitia si cu asta s-a pus capat, atunci raspunderea revine integral presedintelui Basescu”, a declarat Iliescu, aratand astfel spre Cotroceni ca spre adevarata cauza a disensiunilor din cadrul Coalitiei.

Si nu poate fi contestat faptul ca Traian Basescu este cel cu zazania, cu fitilele si cu betele in roate. Sa ne amintim ca, de cate ori a fort prin zona unei guvernari, Basescu a stiut sa o faca praf. In timpul Conventiei Democrate a daramat doi premieri si guvernele lor, facandu-i pe taranisti – bine, nu erau nici acestia sfinti din icoane! – sa dispara de pe esichierul politic. Apoi sa ne amintim de alianta Dreptate si Adevar, cand s-a impiedicat de liberali, o nuca pe care nu a reusit sa o sparga si era sa-si rupa dintii. Acuma incearca sa-i desfiinteze pe social-democrati, si nici aici nu-i dau sanse prea mari, ba pot spune ca sunt nule.
Iar daca pierde si prezidentialele – un lucru pe care personal il doresc din suflet – se duce naibii, cu fulgii democrat-liberali cu tot. Si atunci il asteapta insula pustie a singuratatii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.