Ilie Șerbănescu: DURERE !

Ilie Șerbănescu: DURERE !

(Scrisoare deschisă către toți românii obisnuiti)     

Aici m-am născut, aici mi-am petrecut copilăria, aici mi-am făcut studiile,mi-am luat doctoratul in stiinte economice. aici  am muncit pîn cînd am ieșit la pensie. Am muncit 42 de ani din care… impartial aproape, 22 
pentru propășirea socialismului și 20 pentru revenirea capitalismului ...  Acum sînt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am pricopsit. Chivernisesc banii în primul rînd pentru plată facturilor, curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon și cîte altele.

Tot uitindu-mă prin facturi am observat că eu, ca și dumneavoastră,plătesc 
apa la o companie numită Apa Nova care e o companie frantuzească dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranță, nu o aduce din Franța. Deci eu, atunci cînd fac duș sau cînd îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar bani mei pleacă în Franța…

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sînt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.         

Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă să se integreze în UE.

Telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine.  
Cablul TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. …Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă e român sau…
Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa… sau, ca sa fiu impartial, in Rusia.

Fereasca Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sînt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobînzi grele și comisioane către bănci străine fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nici o banca românească. Iar dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări fiindcă marfă e aproape 90% de import…dar categoria II-a ?  
Deci… Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afară țării. Recordul de a crește datoria publică la 30 miliarde de euro… ne apartine!
Cît mai poate dură o asemenea situație?
Dumnezeu să ne lumineze mintea! Cat timp vom mai putea trage apa la București … ca sa facem plata la Paris, ca și pînă acum?
Fă un bine țării tale! Citește și dă mai departe! Așa poate Dumnezeu va lumina mintea unora si altora…
Cu drag,     
Ilie Serbanescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.