Ilie Sarbu pretinde Elenei Udrea scuze

Ilie Sarbu pretinde Elenei Udrea scuze

0 178

Ilie Sarbu afirma ca asteapta din partea Elenei Udrea sa prezinte scuze pentru acuzatiile aduse lui si ministerului pe care il conduce.
Ilie Sarbu a declarat ca asteapta explicatii si scuze de la Elena Udrea pentru acuzatiile aduse cu privire la milioanele de euro cheltuite de catre Ministerul Agriculturii. Afirmatiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de aceea care urmeaza sa fie cercetata de Comisia de ancheta Udrea.
Ilie Sarbu a negat acuzatiile aduse de catre Elena Udrea si a declarat ca s-a facut o confuzie.
„La Ministerul Agriculturii nu exista fonduri pentru publicitate. S-a facut o confuzie cu Planul National de Dezvoltare Rurala, plan pe care il am aici in mai multe documente pentru a arata ca este adevarat ce spun cu privire la fondurile vehiculate. Acest plan este finantat in proportie de 80% de catre Uniunea Europeana si doar 20% de la stat, si in acest plan este stabilita o strategie de promovare pentru ca fermierul roman sa cunoasca informatiile necesare”, a explicat Ilie Sarbu.
Ministrul Agriculturii a mai afirmat ca nu sustine reducerea cu 20% la nivel general in aparatul bugetar pentru ca aceasta masura nu este eficienta, el explicand si de ce.
„Impunerea cifrei de 20% la nivelul tuturor ministerelor si sectoarelor bugetare administrative nu este o masura eficienta pentru ca sunt departamente sau primarii in care si daca reduc cu 43%, nu reduc decat cheltuielile cu trei oameni. Si la mine sunt departamente unde, daca aplic o reducere de personal cu 40%, concret vorbesc de doar patru oameni”, a concluzionat Ilie Sarbu.
De fapt, daca imi amintesc de vremea ceausista, tot asa se proceda si atunci: fiecare serviciu sau birou sau departament etc. era obligat sa dea atata la suta afara, de voie sau de nevoie, ca era necesar sau din contra. Vad ca se perpetueaza obiceiul, si asta din cauza lipsei de idei si a incapacitatii de a avea asa ceva.
Cat priveste acuzele aduse de Elena Udrea – acuze trantite ca replica la cele aduse ei, adica un fel de plapuma care sa acopere pijamaua murdara – ma tot intreb, si cred ca o fac destul de logic: daca stii atatea despre X sau Y, de ce nu ceri si tu cercetari si infiintari de comisii de anchetare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.