Ilie Nastase a facut declaratii discriminatoare la adresa romilor

Ilie Nastase a facut declaratii discriminatoare la adresa romilor

0 189

Fostul tenisman roman Ilie Nastase, a fost amendat cu suma de 600 de lei pentru declaratiile discriminatorii facute la adresa comunitatii rome. Decizia a fost luata de Colegiul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), cu unanimitate de voturi.
„Domnul Nastase a fost amendat cu 600 de lei pentru declaratiile sale la adresa comunitatii de romi, in special pentru referirea la oportunitatea deportarii membrilor acestei etnii”, au declarat surse din CNCD.
In octombrie, fostul tenisman Ilie Nastase a declarat pentru Pro Sport ca presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy „are dreptate in problema tiganilor” si ca, daca ar fi fost presedintele Romaniei, i-ar fi trimis pe romi in Harghita, schimband astfel componenta etnica a zonei.
„Sarkozy are dreptate in problema tiganilor. Da, aceasta este parerea mea. Vad ca unii politicieni din Romania si din alte tari ii condamna pe francezi, vorbesc despre drepturile omului si libera circulatie. Pe mine m-ar deranja sa stea cineva cu cortul in fata casei mele, sa ma agaseze prin cersit, sa-mi sperie copiii care se joaca. Francezii nu au nimic cu cei care isi vad de treaba, dar cand vii la Paris sa dai in cap, sa furi atunci n-ai la ce te astepta”, a declarat Nastase, la Paris.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.