Ilegalitatea lui Videanu

Ilegalitatea lui Videanu

0 94

Imparatul marmurei romanesti, ajuns, prin politica si alte misculatii, in scaun ministerial si sef peste economia tarii, s-a trezit sa dispuna ca atunci cand a organizat borduriada in Capitala.
Astfel, el a hotarat ca este stare de urgenta si a dispus ca CET-urile care pot functiona si pe alti combustibili decat gazul natural, sa-si procure pacura sau carbune, in regim de urgenta, de la indiferent care furnizor si fara licitatie.
Prima ilegalitate este declararea starii de urgenta – este drept, dupa ce a fost tras de maneca, Videanu a incercat sa dreaga busuiocul, balmajind ca nu a fost vorba de asa ceva, ci doar ca situatia este urgenta (si bla-bla-bla!) – stare care nu poate fi declarata decat in imprejurari deosebite – lipsa temporara si care nu pune in pericol siguranta nationala, a gazului metan, nu este o asemenea imprejurare deosebita; au mai fost incidente cu rusii, ca sa nu mai amintesc de vremea ceausista – si poate fi declarata, conform Constitutiei, doar de presedintele tarii, dupa o analiza a Consiliului Superior de Aparare a Tarii si prin decret prezidential sau o hotarare guvernamentala. Nu orice parlit de ministru – si spun „parlit” pentru ca se stie cum ajung multe persoane in aceste functii, in zilele noastre – poate hotara ce este aceea o stare de urgenta.
Dar schema de mai sus trebuie sa acopere o alta ilegalitate, prin care se permit unora tzepe babane. Este vorba de achizitionarea combustibililor lichizi sau solizi de catre acele CET-uri care pot functiona si cu astfel de combustibili, nu numai doar pe gaz, si aceasta in regim de urgenta si fara licitatie.
Va dati seama ce tzepe se pot trage! Caci CET-ul X nu ia de la mine sau de la tine, ci de la el, client politic, la pret urias, ca asa prevede diagrama politico-economica a actualei guvernari, ca sa intre bani frumosi in buzunarele care trebuie, insa bani „transferati” din buzunarele noastre. Iar la multe asemenea CET-uri este lesne de banuit cine domina in consiliile de administratie, un caz concret fiind si CET Brasov.
Oare plapanda Opozitie va putea opri asemenea ilegalitati, sau este novoie de interventii mai brutale?
Iar asemenea ministri isi mai pot permite locul in fotoliul in care isi odihnesc imbecilitatea, creativa doar pentru ei & gasca, si nu pentru tara?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.