Ileana Postolache ( PNȚCD) : ,,mă simt în sfârșit, cetățean și contez!”...

Ileana Postolache ( PNȚCD) : ,,mă simt în sfârșit, cetățean și contez!” ( III )

1 47

Inspirați de  citatul lui Petru Rareș ,,Vom fi iarăși ce-am  fost și mai mult decât atât!’’ –  PNȚCD Brașov își propune revenirea pe scena politică și în Brașov. Unul dintre candidații partidului  Ileana Postolache și-a explicat public de ce a ales PNȚCD și apoi a prezentat, din perspectiova dânsei, istoricul acestuia convulsiile prin care a trecut partidul în perioada recentă, așteprtările proiectele. Iata ce spune doamna Ileana Postolache:

5 – Voi ati distrus economia in ’90 si v-ati batut joc de tarani cu Legea Lupu. Si acum se judeca prin tribunale…

Unu – Aurelian Pavelescu este presedinte din 2010, recunoscut oficial abia in 2013, cand, scapat o vreme de procese, reuseste sa se inregistreze in Registrul Partidelor, ca presedinte. Ce economie a distrus Aurelian Pavelescu?

Doi – Dupa 30 de ani, nu mai sunt aceiasi membri ca in anii ’90. Canaliile au fost date afara sau au plecat singure, in functiile grase oferite de alte partide, cu misiunea indeplinita. Voi realizati ca au trecut 30 de ani de atunci, este alt presedinte si s-a schimbat intre timp si secolul?

Trei – Partidul a recunoscut oficial greselile facute, si le-a asumat si nu se vor  mai repeta. Numiti un singur partid sau presedinte de partid din tara asta, care a facut acest gest de onoare, in ultimii 20 de ani.

Patru – Legea Lupu, de restituire de mari suprafete de teren si paduri catre fostii proprietari, desi a respectat principiul ”restitutio in integrum”, a fost o lege proasta, care n-a tinut seama de realitatile concrete, de reparare a unor nedreptati prin noi nedreptati. Lipsa de intelegere a realitatilor din partea vechilor taranisti au adus mari prejudicii partidului, dorinta unora dintre ei de a intoarce cursul istoriei fiind o utopie periculoasaPavelescu l-a exclus pe Lupu din partid, prin aceasta lege Lupu facand jocurile unor grupuri de interese. PNTCD trebuie sa raspunda nevoilor societatii, prezentului si viitorului. Pavelescu a facut un act de dreptate.

Cinci – Pentru ca sa poti indrepta greselile facute, trebuie mai intai sa intri in parlament, nu-i asa? De la sediul din Bucuresti al partidului sau de pe tusa, nu ai cum sa le repari. Are sens? Pare logic sau nu?

6 – In 1907 ati tras in tarani… Ati pus taxa pe fumul de la cos… In ’33 ati tras in muncitorii grevisti de la Atelierele Grivita…

’La 12 martie 1907 a fost ales un nou guvern, liberal de această dată, condus de D.A. Sturdza. Generalul Averescu, viitorul erou al primului război mondial devenea ministru de război iar Ion I.C. Brătianu era numit ministru de interne. Averescu şi Brătianu s-au întâlnit şi au elaborat planul de înăbuşire a răscoalei. În 10 zile cea mai mare răscoală ţărănească a secolului XX a fost înăbuşită în sânge. Oameni împuşcaţi şi gospodării rase de pe faţa pământului cu tunul Planul a fost întocmit fără ezitare. ‘’ (Articol: Câţi ţărani au fost ucişi la 1907. Adevărul despre înăbuşirea în sânge a ultimei mari răscoale ţărăneşti din Europa). La taxa cu fumul de pe cos, refuz sa raspund pentru ca este o aberatie.

Ce legatura are 1933 cu 2020? Represiunea grevei de la Grivita nu a fost un act al PNT, ci un ordin al regelui Carol al II-lea, care a si desfiintat partidele si PNT in 1938, instaurand dictatura. Aceste acuze la adresa PNȚCD de astazi sunt absurde, este vorba despre propaganda lui Iliescu și Brucan din anii 90, care nu aveau argumente si au manipulat populatia.

7 – N-aveti nici o sansa… O sa luati 1-2 % …

Deja 26% dintre romani considera ca PNTCD ar trebui sa se intoarca in Parlamentul Romaniei. Avem 8% intentie de vot. Suntem singurul partid nationalist cu radacini istorice care reprezinta valorile demnitatii nationale! Locul nostru este in Parlamentul Romaniei! Sansa ne-o da Dumnezeu si oamenii care cred in noi, in renasterea cu demnitate a partidului!

8 – Odata ajunsi ‘’la ciolan’’, o sa faceti la fel ca ceilalti.. Toti politicienii sunt hoti si mincinosi…

Amatorii de ‘’ciolan’’ au plecat singuri si demult, din partid. Ce sa faca intr-un partid aproape complet distrus? Cei ramasi si cei care vin, sunt oameni neinteresati de ‘’ciolan’’, altfel n-ar fi fost intr-un partid neparlamentar. Suntem un partid cu oameni nonconflictuali, dupa chipul si asemanarea celor de la conducerea lui. Nu distrugem ce este bun, indiferent de culoare politica a celor care au construit. Plecam de la programul economic de dezvoltare din 2016, cel mai bun program din ultimii 30 de ani, la care vom adauga! Oameni buni, ați inversat valorile și nu e bine. Albul pentru voi este acum negru și invers. Și nici macar nu realizați acest lucru. Voi nu mai recunoașteți ce este bine și ce este rău. Nu mai confundași partidul cu omul. Un om poate schimba mult lucrurile în bine, într-un partid.  

N.R. – Va urma.

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.