IKEA renunta la pungile din plastic pentru SUA

IKEA renunta la pungile din plastic pentru SUA

0 67

Dupa marea Britanie si Australia, IKEA renunta la pungile din plastic pentru SUA. IKEA are de gand sa opreasca distributia de pungi din plastic clientilor din Statele Unite incepand cu luna octombrie, continuand, astfel, programul de reducere a pungilor din plastic, informeaza Green Report.
Compania si-a impus ca obiectiv, anul trecut, sa injumatateasca folosirea pungilor din plastic de la 70 de milioane la 35 de milioane de pungi in 12 luni. Pentru a reusi acest lucru, IKEA a vandut pungile din plastic cu cinci centi si pungile refolosibile cu 59 de centi.
Acum, IKEA va scoate complet pungile din plastic din magazinele americane incepand cu octombrie, asa cum a facut in Marea Britanie in iunie 2007 si in Australia in decembrie 2007. Compania a donat vanzarile de la pungile din plastic (peste 300.000 de dolari) organizatiei America Forests pentru a planta copaci.
Pungile din plastic, mai ales cele de unica folosinta, sunt foarte controversate din mai multe motive printre care ratele mici de reciclare si faptul ca sunt facute din petrochimicale neregenerabile.
Felicitari IKEA! Punem si noi o intrebare – pe cand se va renunta la pungile de plastic in Romania?

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.