IKEA este acuzatã de cruzime asupra renilor

IKEA este acuzatã de cruzime asupra renilor

0 141

Ikea a fost acuzata de cruzime asupra animalelor, motivul fiind vanzarea de carne de ren. Reclamantii sustin ca metodele moderne de vanare a animalelor le streseaza fizic si psihic si cer ca aceste produse sa fie scoase de pe rafturi.
Aproape 70% din renii suedezi omorati sunt pui, ceea ce inseamna ca ei mor fara ca macar sa vada zapada, spune grupul britanic de protectie a animalelor Viva!.
Grupul sustine ca vanatorii dau buzna peste reni cu elicoptere, ii prind cu snowmobilele si ii tarasc sute de kilometri.
Ikea vinde 130 de grame de salam de ren cu 2,03 euro si 100 de grame de carne de ren cu 2,61 euro in magazinul sau alimentar, tipic suedez, care mai vinde produse naturale precum paine de orez, chiftelute sau prajitura cu migdale.
“Rugam compania Ikea sa retraga de pe piata carnea, din cauza exploatarii pline de cruzime a acestor animale salbatice care sufera”, a declarat un purtator de cuvant al Viva!.
“In afara de faptul ca sunt vanati din aer si de pe pamant, mizeria lor nu se termina cand sunt prinsi. In Suedia, unii reni trec printr-o calatorie de pana la 1.000 de kilometri pana la macelarie, unde sunt omorati in chinuri groaznice. Rugam compania sa dea un exemplu etic de bunavointa renuntand la carnea de ren, in loc sa sustina o industrie a durerii si a suferintei”, a declarat managerul campaniei, Justin Kerswell.
Ikea a negat ca are un comportament crud, intrucat ei intrunesc toate standardele.
“Echipamentele moderne precum snowmobilele, motociclete si elicopterele sunt folosite pentru ca renii traiesc intr-o zona extinsa (pe jumatate din teritoriul Suediei), ce face ca ei sa fie prinsi cu dificultate. Vehiculele ii pazesc pe vanatori de pradatori. In ceea ce priveste transportul renului la abator, furnizorul nostru urmeaza aceleasi legi care se aplica tuturor animalelor domestice din Suedia, care contin un timp maximum al transportului, pauze si acces la apa”, a declarat Ikea.
Carnea de ren este populara in tarile scandinave, unde mancarurile favorite includ chiftelutele si carnatii de ren.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.