IKEA admonestata de Protectia Consumatorului

IKEA admonestata de Protectia Consumatorului

0 91

IKEA, noul mastodont intrat pe piata din Romania, a inregistrat cifre fabuloase de la venirea pe piata romaneasca. In urma unor controale efectuate de inspectorii de la Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov au fost constatate o serie de nereguli la raioanele de textile, electrice, jucarii si mobilier din lemn.


Dintre problemele descoperite de acestia se numara comercializarea mobilierului de lemn fara instructiuni de folosire si intretinere in limba romana. Insa, una dintre cele mai grave neregulai gasite a fost lipsa informatiilor despre greutatea maxima admisa pentru niste patuturi pentru copii suprapuse.


De asemenea, IKEA a fost amendata cu 25 000 de lei pentru ca are in interiorul magazinului un raion, intitulat «asa cum sunt », unde comercializeaza rebuturi fara drept de returnare, lucru care se abate de la legislatia romaneasca. Cu toate acestea, cifra de afaceri realizata de retailerul austriac se invarte in jurul sumei de 60 de milioane de euro, mult peste asteptarile reprezentantilor comnpaniei.


Afacerea continua: “Desi piata anunta ca preturile vor creste cu 7%, noi vom descreste preturile cu aproximativ 12%. Acest lucru a fost posibil, deoarece ne-am concentrat foarte mult pe optimizarile de costuri, de logistica, de transport”, a spus Cornel Oprisan, managerul de retail al IKEA Romania.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.