Ierni FOARTE RECI in Europa din cauza incalzirii globale

Ierni FOARTE RECI in Europa din cauza incalzirii globale

0 69

Contrar asteptarilor unora, incalzirea globala are un efect total opus: o racire semnificativa.
Vremea extrem de rece si ninsorile care au paralizat Europa, saptamana aceasta, facand peste 60 de victime, au legatura cu incalzirea globala, conform teoriei lansate de un grup de climatologi germani din cadrul Institutului de Cercetare Climatica din Potsdam, potrivit ziarului Telegraf Online.
Incalzirea climatica poate cauza ierni foarte aspre in Europa, pentru ca topirea ghetarilor din estul zonei arctice antreneaza un efect de incalzire locala a straturilor inferioare de aer. Acest fenomen ar putea sta la originea unor interferente in curentii atmosferici, ce racesc semnificativ emisfera nordica. Aceste interferente ar putea sa tripleze riscul de a avea o iarna foarte rece in Europa si in nordul Asiei. Si iernile reci din anii trecuti au fost cauzate tot de incalzirea globala.
Topirea ghetii a coincis cu o vreme deosebit de rece in toata Europa. Atmosfera se raceste atunci cand gheata se topeste la suprafata apei. Calota glaciara din estul zonei arctice se reduce in mod constant, iar scenariul cel mai posibil al viitorului consta in alternarea perioadelor foarte calde cu cele foarte reci. Pentru aceasta, o schimbare brutala intre diversele mecanisme de circulatie atmosferica ce se produc in zonele subpolare este foarte plauzibila, pentru ca incalzirea aerului in zona marilor Barents-Kara provoaca deja ierni foarte reci in Europa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.