Ieri a inceput sesiunea speciala a bacalaureatului

Ieri a inceput sesiunea speciala a bacalaureatului

0 56

De ieri, elevii din loturile care se pregatesc pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale, au inceput sesiunea speciala a examenului de bacalaureat. Examenul va avea loc in perioada 19-29 mai si se va organiza la Colegiul National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste. Vor participa la examene 203 absolventi de clasa a XII-a care au fost selectionati in vederea formarii loturilor olimpice care vor reprezenta Romania la olimpiadele de astronomie si astrofizica, biologie, geografie, matematica, fizica, chimie, informatica, limba rusa si sport.
„Acesti elevi isi vor asuma intreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unitatii scolare din care provine candidatul raspunde de incheierea situatiei scolare a acestuia in timp util”, a declarat in acest sesn Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei.
Astfel, dupa ce, ieri, a avut loc proba orala la Limba si Literatura Romana, azi va avea loc proba orala la Limba Moderna, in 21 mai, proba orala la Limba Materna, in 22 mai – proba scrisa la Limba si Literatura Romana, in 23 mai – proba scrisa obligatorie a profilului, 26 mai – proba scrisa sau practica la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, 27 mai – proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, altele decat cele sustinute anterior si in 28 mai – proba scrisa la limba si literatura materna.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.