Ieri a fost pusa piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului

Ieri a fost pusa piatra de temelie a Catedralei Mantuirii Neamului

0 99

Ieri a fost oficiata de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh, Daniel, in prezenta membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, a Mitropolitului Vladimir, de la Chisinau, a numeroase personalitati ale vietii publice romanesti,??preoti si credinciosi.


??????????? Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit tuturor celor care au ajutat pentru obtinerea locului pentru construirea Catedralei.??„Acest loc este rezultatul straduintelor deosebite ale Vrednicului de Pomenire Parintele Nostru Patriarh Teoctist, dar si al intelegerii venite din partea Guvernului Romaniei, guvernelor Romaniei, presedintilor Romaniei, (…) si din partea Parlamentului Romaniei, care a aprobat o lege speciala pentru ca acest loc sa fie consacrat??Catedralei patriarhale”, a spus Patriarhul Daniel.
??????????? La finalul evenimentului, premierul C?lin Popescu-Tariceanu, prezent si el la eveniment, a declarat, in prezenta ziaristilor, ca spera ca decizia, luata de guvern in privinta finantarii Catedralei??Patriarhale, sa fie „gestul care sa stimuleze si alte persoane, alte institutii, sa faca donatii, pentru ca aceasta constructie, reprezentativa pentru Bucuresti si pentru Biserica, sa fie realizata”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.