Iedul de Aur

Iedul de Aur

0 312

Nostalgicii brasoveni ai Cerbului de Aur isi amintesc, cu siguranta, de stradania pesedistilor de a readuce festivalul la Brasov, dupa ce rumegatoarea muzicala fusese intarcata de Televiziunea Romana. Cu niste ani in urma, nici nu se termina bine primavara ca Cerbul prindea a boncalui prin boticul mustacios al liderului PSD Brasov, Constantin Nita. Era plin orasul de zvonul ca insusi starostele pesedist a ademenit cervida prin padurile de la marginea Brasovului, unde o hranea din manuta cu nutret din cel bun, asteptandu-i pe lenesii de la primarie si de la televiziune sa amenajeze scena aia din centru. Nu stiu ce facea Nita, baiet fiind, dar e clar ca, in puterea varstei, a facut o pasiune din cutreieratul padurii, tragand cerbul de coada.


Pesedistii n-au renuntat la pasiunea cinegetica – nu le pasa lor de patima muzicala a brasovenilor cat ii interesa sa mai impuste niste voturi din randul spectatorilor. Cel care boncaluieste acum nu mai este dl. Nita, ci junele Titus Corlatean, capriorul de la tinere sperante. Omul a intrat deja in rut inainte de marea manifestare, pe care televiziunea nationala da semne ca n-are cu ce s-o organizeze anul asta. In ciuda apatiei organizatorice ce vine dinspre Bucuresti, Corlatean promite brasovenilor carne de cerb in meniul meloman al verii. Chiar daca n-o sa ajunga fondurile chiar pentru un exemplar matur, Titus s-ar multumi si cu un cerb mai mic, eventual „doar de trei zile”, dupa cum a declarat recent.


Va sa zica, anul asta ne paste Iedul de Aur, cu dedicatie de la PSD. Tot n-ar fi rau. Dupa cum arata, insa, criza financiara la TVR, parca vad ca pesedistii o sa inchirieze un trofeu impaiat de pe la vreo cabana de vanatoare, de care o sa lege doua boxe si-o statie de amplificare si-o sa-i traga o spoiala galbena, nuanta epocii de aur.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.