Ice Hotel Balea pregateste noi surprize pentru turisti

Ice Hotel Balea pregateste noi surprize pentru turisti

0 226

Dupa aproximativ o luna de la inaugurarea proiectului Ice Hotel 2007, de la Balea Lac, administratorii acestuia au facut un prim bilant.


?


“Am avut oaspeti nu doar din tarile vecine Romaniei, ci si din din vestul Europei. In hotelul nostru s-a vorbit engleza, germana, spaniola. Am avut chiar si cativa turisti nordici. Toate acestea ne-au demonstrat ca proiectul nostru turistic, de promovare a imaginii Sibiului, a Romaniei, este unul viabil. Vrem sa transformam acest proiect intr-un brand recunoscut mondial”, a declarat Klingeis. Potrivit managerului, biserica de gheata de la Balea este singura biserica ecumenica, sfintita de preoti evanghelici si romano-catolici. “In lume mai exista o singura biserica de gheata in Suedia”, a precizat Arnold Klingeis.


?


Proiectul de gheata de la Balea Lac va fi completat, pana in februarie, cu o gradina de sculpturi din gheata. Tot complexul de gheata va fi inaugurat oficial pe 1 februarie, in prezenta autoritatilor sibiene si a unor oficialitati de la Agentia Nationala de Turism. Hotelul de gheata de la Balea, construit sub forma de cruce, are 12 camere, pregatite numai si numai din gheata. Tarifele sunt intre 70 si 90 de lei pe noapte. Constructia dispune de receptie si bar de zi. Hotelul are mobilierul din gheata, iar lumina este asigurata cu lampi fluorescente. Biserica de gheata are peste 60 de metri patrati si pot intra 20 de persoane. Saptamanal, aici vor fi tinute slujbe de preoti romano-catolici si evanghelici, Mitropolitul Ardealului interzicand prelatilor ortodocsi sa oficieze ceremonii aici.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.