ICA – vinovata de stoparea platilor compensatorii

ICA – vinovata de stoparea platilor compensatorii

0 164

Se stie ca la ICA Ghimbav, componenta a industriei aeronautice romanesti de traditie, s-au facut disponibilizari masive, spre distrugerea si a acestui sector al industriei romanesti. Daca totul s-ar fi desfasurat in conditii normale si conform legislatiei in vigoare, poate mai era cumva. Dar lucrurile au luat o intorsatura tragica pentru cei 89 de fosti angajati de la aceasta fabrica, disponibilizati luna trecuta, oameni care au ajuns intr-o situatie disperata, atat ei cat si familiile lor.
Multi dintre ei sunt pusi in situatia de a trai din imprumuturi de pe la rude si prieteni, cat o mai tine Si sa ne gandim ca toti sunt specialisti de inalta clasa in industria aeronautica de cel mai inalt nivel. Iar acesti oameni nu au mai primit banii pentru ultimele cinci luni dinaintea disponibilizarii, si acum nu primesc nici indemnizatie de somaj.
In plus, fostii angajati ai ICA Ghimbav au fost nevoiti sa intenteze un proces pentru a putea beneficia de prevederile Ordonantei Guvernului 95/2002, care le-ar da dreptul sa primeasca salarii compensatorii.

Directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov, Iosif Ciurean, spune ca institutia pe care o conduce nu poate prelucra dosarele de somaj ale fostilor angajati de la ICA pana cand societatea nu-si stinge datoriile: „E nevoie sa se faca dovada platii. In privinta platilor compensatorii, noi ne mentinem opinia conform careia, legal, nu au dreptul la asa ceva”.
Si in timp ce Basescu se plimba pe la balciuri iar Boc latra in pustiuri de grija tarii, oamenii acestia nu au ce da copiilor de mancare. Oare s-a uitat asa de repede ca de la ICA Ghimbav a pornit la Brasov Revolutia?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.