ICA protesteaza din nou!

ICA protesteaza din nou!

0 99

Amenitarea cu pichetarea Prefecturii, ultimul simbol al puterii perpetuat dupa 1989, s-a implinit. Salariatii de la Societatea de Constructii Aeronautice, dupa 11 zile de greva, au pichetat joi Prefectura, nemultumiti pe administratie pentru ca de doua luni nu si-au primit salariile. A doua nemultumire ramane cea a salariilor compensatorii – un troc intre salarati – sindicate si stat (patronat – AVAS), prin care, practic, sunt „vandute” locurile de munca.
Unul din cei mai vechi lideri de sindicat, Suba Arpad, declara ca a solicitat ca angajatii sa fie disponibilizati cat mai urgent pentru a putea beneficia de salarii compensatorii dar negocierile cu AVAS au esuat. „Cei de la AVAS deocamdata nu sunt de acord nici cu disponibilizarile voluntare pe Legea 116/2002 si nici nu au elaborat un alt program de revitalizare a societatii, dar nici nu vrea sa o inchida fabrica”, a declarat Suba Arpad.
La societatea de ICA Ghimbav sunt in prezent cca. 150 de angajati. Valoare totala a salariilor restante se ridica la 260 de mii de lei. Nemultumirea oamenilor, neplatiti din iulie, cu facturi restante, este fireasca. Acestia nu pot intelege cum ce a fost valabil pentru SC ROMAN SA sau pentru UTB TRACTORUL SA nu este aplicabil si pentru ICA Ghimbav.
Din declaratiile celor prezenti in fata Prefecturii se vede hotararea sa continue pe termen nelimitat protestele. Reamintim ca din 4 septembrie a fost propusa de sindicate solutia lichidarii voluntare, o solutie legala care ar proteja mai bine interesele mincitorilor.
Totusi, interesele celor care au trudit o viata aici nu seamana cu cele ale clasei politice, de unde anumite jocuri arata ca cineva isi doreste platforma, acum in pragul privatizarii IAR, pe mai nimic sau gratis.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.