ICA Ghimbav – Sindicalistii si AVAS – pozitii ireconciabile?

ICA Ghimbav – Sindicalistii si AVAS – pozitii ireconciabile?

0 111

Liderul de sindicat al intreprinderii de Constructii Aeronautice (ICA) Ghimbav, Suba Arpad, s-a intalnit, luni, cu reprezentantii AVAS, insa nu a ajuns la o intelegere cu acestia, urmand ca greva generala inceputa in data de 18 septembrie sa continue, posibil si cu proteste de strada.
„Practic, discutiile de azi (luni – n.r.) au fost zero. Cei de la AVAS nu sunt de acord nici cu disponibilizarile voluntare pe Legea 116 si nici nu au elaborat un alt program. Am vorbit cu vicepresedintele Emil Bentan si mi-a spus ca nu are niciun plan de revitalizare a societatii, dar nici nu vrea sa o inchida. A tinut-o intruna ca nu poate fi aplicata lichidarea voluntara pentru ca nu e clarificata situatia capitalului social si a terenului”, a declarat Suba Arpad.
Prin urmare, angajatii ICA Ghimbav vor continua greva generala si nu vor reporni productia, fiind posibil sa recurga si la proteste de strada, potrivit sursei citate. Liderul de sindicat a precizat ca fiecare zi reprezinta o pierdere pentru societate, deoarece cheltuielile societatii sunt mai mari decat veniturile, iar in ultimii ani datoriile societatii au crescut de la 3,6 milioane dolari la 7 milioane dolari.
Cei 155 de angajati ai societatii au intrat pe 18 septembrie, in greva generala, dupa trei zile consecutive de protest, fiind nemultumiti ca nu si-au primit lichidarea pe luna iulie si salariul integral pe luna august.
Totusi, pe 19 septembrie, conducerea societatii a virat in conturile salariatilor doar 64% din lichidarea pe luna iulie.
„Este exclus sa ne intoarcem la lucru pana nu ne platesc la zi. Apoi vom mai discuta”, a adaugat Suba.
Sindicalistii au solicitat AVAS ca angajatii sa fie disponibilizati cat mai urgent astfel incat sa beneficieze de prevederile Legii 116 privind acordarea de salarii compensatorii, lege ce expira pe 31 decembrie, asa cum s-a intamplat la Tractorul si Rulmentul Brasov.
Conducerea sindicatului a propus AVAS inca din 4 septembrie solutia lichidarii voluntare, insa aceasta nu a acceptat alternativa.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.