IBM isi deschide birou la Brasov

IBM isi deschide birou la Brasov

0 96

Orasul nostru devine un punct de referinta din punct de vedere economic, datorita firmelor de importanta internationala care decid sa-si deschida sucursale aici.
IBM Romania va deschide, asadar, primul birou de la Brasov in care vor lucra cateva zeci de oameni, potrivit directorului general al companiei, Mihai Tudor.
Compania IBM Romania a anuntat ca va inaugura, in 20 mai, cel de-al doilea centru de servicii din tara, la Brasov, dupa cum informeaza contidianul local Adevarul.
Compania a mai evaluat pentru deschiderea biroului orasele Cluj, Constanta, Sibiu si Craiova. Un al doilea branch office urmeaza sa fie deschis tot anul acesta la Iasi.
IBM mai are doua birouri, la Bucuresti si Timisoara, precum si doua centre – Global Delivery Center (GDC), deschis in 2004, in care lucreaza 300 de oameni, si Global Procurement Services Group (GPSG), deschis in 2000, in care lucreaza peste 400 de oameni. Potrivit unor declaratii anterioare ale lui Michael Dietz, vicepresedinte al Global Delivery si manager al Global Delivery Center, compania isi va dubla numarul angajatilor care lucreaza in centre anul acesta, plan care se mentine in continuare. In total, IBM are aproximativ 2.500 de oameni.
IBM Romania a declarat ca, pana la sfarsitul anului 2009, vrea sa lanseze proiecte in sectorul medical anul acesta, atat in cel privat, cat si in cel de stat. Compania nu a precizat ce numar de proiecte targeteaza pentru anul in curs in sectorul medical, dar ca se asteapta ca acestea sa se reflecte in cifra de afaceri a companiei in acest an.
„Daca nu ne-am astepta sa se reflecte in cifra noastra de afaceri, nu am aborda subiectul. Suntem o firma comerciala care isi ofera serviciile in acorduri comerciale si ne asteptam sa avem o cifra de afaceri pe aceasta zona. E greu de estimat procentul (n.r. din cifra de afaceri), mai ales in acest an”, a declarat pentru „Financiarul” Mihai Tudor.
IBM furnizeaza in Romania hardware, software si servicii. In 2007, furnizorul a avut afaceri de 45,6 milioane de euro si un profit de 3,6 milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.
Noul centru brasovean este amenajat pe platforma industriala unde a functionat uzina Tractorul UTB SA, ale carei active a fost preluata de de Flavus Investitii SRL. Potrivit oficialilor companiei IBM, la Brasov, se vor dezvolta tehnologii noi din segmentul pietei auto.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.