Iată concluzia intelectualului pacifist Patapievici: ”România are nevoie de înarmare și de...

Iată concluzia intelectualului pacifist Patapievici:
”România are nevoie de înarmare și de servicii secrete puternice!”

1 280

”Trebuie să luptăm, nu să ne punem palma-n fund!”

Te-ai aștepta ca formula Si vis pacem, para bellum (Dacă vrei pace, pregătește-te de război) să atîrne pe pereții CSAT ori ai biroului vreunui mare general. În niciun caz nu o vezi ieșind din gura unui filosof delicat și presupus pacifist precum Horia Roman Patapievici. Și totuși, așa s-a întîmplat ieri, la cea de-a XVI-a ediţie a Atelierelor de Leadership UMANager.

”Trebuie să luptăm, nu să ne punem palma-n fund!”
“Pentru noi este vitală prezenţa în UE şi în NATO. Şi acum voi spune erezia cu care o să vă şochez. Părerea mea este că România trebuie să se înarmeze puternic. Şi anume – să se înarmeze inteligent, aşa cum Statul Israel se înarmează inteligent.
Trebuie să avem servicii secrete puternice, naţionale şi animate de paşoptism. Le-aş numi aşa: Divizia C.A Rosetti, Divizia Titu Maiorescu, ca să-şi amintească de unde vin, că nu sunt comunişti.

Trebuie să avem o armată flexibilă, aşa cum are Israelul o armată flexibilă. Să nu ne bazăm că va lupta cineva în locul nostru, când va veni momentul să se întâmple acest lucru şi să nu ne văicărim sub forma ”Vai de mine! Nu se poate! Există înarmare nucleară! Nu se poate face nimic!” şi să ne punem palma în fund.
E formula cea mai greşită, amintind de anul 1940, care este anul dezonoarei noastre”, a explicat, conform Agerpres, Patapievici.

”Deci: caractere, capitalism şi armată flexibilă. Asta îţi doresc eu ţie, dulce Românie”, a încheiat scriitorul.

InPolitics

COMENTARII

  1. Tovarasul bate campii. Rusia nu o sa atace in veci vecilor Romania sau UE fiindca are resurse imense de energie si nu are motiv dar UE va ataca Rusia fiindca borfasii din occident si-au pierdut coloniile, care i-au imbogatit, si sant dependenti de resursele de energie ale Rusiei si, vor declansa al treilea razboi mondial in care Rusia va sterge EU din mapa lumii. Acest scriitorasi nu realizeaza ca Rusia transforma Romania in cenuse in no time fiindca forta armata a rusilor este enorma iar NATO va sacrifica tara noastra si toate tarile est europene pana cand vor fi in stare sa incertineasca inaintarea Rusia.
    Scriitorasul nu stie ca in 1968 cand URSS a invadat Cehoslovacia NATO a avertizat aliatii ca, daca URSS ataca europa, germania si jumatate din franta vor fi sacrificate pana cand americanii vor opri inaintarea rusilor desi aveau 300000 de trupe in germania. Nemtii s-au alertat si au facut un studiu din care au concluzionat ca numai cu cele 60 de divizii gata de lupta stationate in Cehoslovacia, RDG si Polonia armata ruseasca va ocupa toat europa de vest pana la Atlantic in 2 saptamani fara sa-i opreasca nimeni.
    Acest baietasi impreuna cu americanii le baga in cap romanilor ca trebuie sa cumpere armament invechit de la US si israel fiindca vor fi atacati de Rusia si China. Americanii striga „vin rusii si chinezii’ peste romani asa cum Mircea Cel Batran a cucerit 3 cetati unguresti fara lupta fiindca oastea zdrentuita a romanilor alerga spre cetatea ungureasca strigind „vin turcii” „vjn Turcii”. Ungurii au deschis portile fara lupta crezand ca vor lupta impreuna cu romanii impotriva turcilor care de fapt nu ii atacau.
    Americanii aplica tactica lui Mircea pentru a-si vinde vechiturile iar guvernul roman cu ministrul vifor (profesor de engleza) se pregateste
    sa-i „zdrobeasca” pe rusi si chinezi intr-un razboi care nu se va declansa niciodata. IMBECILI NOTORII.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.