Iata ca si basistii recunosc, Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu...

Iata ca si basistii recunosc, Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: Afara!”

0 470

Poate una dintre cele mai surprinzatoare declaratii facute asupra scandalului recent legat de „infiltratii in magistratura”, vine din partea unui om despre care se stie ca a fost unul dintre  apropiatii oameni ai lui Traian Basescu. Este vorba de nimeni altul decat avocatul Aurelian Pavelescu, lipsite de orice suspiciune ca i-ar tine partea lui Victor Ponta.
Practic, din ceea ce a declarat Aurelian Pavelescu, rezulta ca in cazul lui Ponta nu se poate vorbi de un caz de conflict de interese. Iata:
Ca sa inteleaga toata lumea, inclusiv Iohannis, Gorghiu, Blaga, Stanciu, dau exemplu situatia fratilor (gemeni) Kaczynski. Unul din frati a fost ales Presedinte al Poloniei. Din aceasta functie l-a numit pe fratele sau geaman in functia de Prim-minstru al Poloniei. Daca in Polonia traiau Uncheselu si Stanciu, Presedintele Kaczynski era arestat pentru conflict de interese, ca l-a numit pe fratele sau, ruda apropiata, prim-ministru. In Romania se poate. Halal! Asa ne trebuie, o tara in care poporul needucat voteaza o clasa politica de imbecili si nerusinati.”, a scris Aurelian Pavelescu pe contul sau de Facebook .
Pe blogul sau, Aurelian Pavelescu se dezlantuie la adresa procurorului Uncheselu si a Liviei Stanciu, acuzand promovarea lui Uncheselu „din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor” direct la DNA:
„Procurorul Uncheselu, adus la DNA din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor (un parchet de pe langa o judecatorie), este cauza principala a imensului scandal privind demiterea guvernului. Livia Stanciu mS-au repezit sa reactioneze Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Presedintii PNL, Gorghiu si Blaga, Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, Consiliul Superior al Magistraturii, iar Parlamentul, angajand o procedura constitutionala, a dat votul prin care a refuzat sa solicite urmarirea penala a Primului-ministru, Victor Ponta. Au venit si ambasadele sa indice cum e cu democratia si statul de drept. Iar PSD a acuzat ca e vorba despre lovitura de stat. Pe intelesul tuturor, cum stau lucrurile in drept. Adevarul juridic e mai presus de orice, mai presus de interesele partidelor si ale unor institutii care au fost implicate in jocul politic, in afara legii.”, a scris Pavelescu pe blogul sau .
Referitor la acuzatia de conflict de interese,avocatul Pavelescu mai adauga ca nu poate fi formulata o asemenea acuzatie daca in cazul numirii unui ministru de catre premier au fost indeplinite procedurile constitutionale:
Adevarul este ca NU poate fi formulata o acuzatie de conflict de interese in cazul numirii unei persoane in functia de ministru de catre premier, indiferent de persoane si de partide. Este dincolo de dubiu, iar ICCJ s-a si pronuntat in acest sens, irevocabil, ca numirea este de natura politica si se realizeaza prin proceduri politice legale si constitutionale specifice. Adica, spre exemplu, un prim-ministru sau presedinte poate numi in functia de ministru chiar un frate,cum a facut John Kennedy cu fratele sau Teddy ,sau un fost partener de afaceri( si America e plina de exemple), daca sunt indeplinite procedurile constitutionale, daca Parlamentul in comisii si, apoi, prin vot, a hotarat asa.”,
a scris Aurelian Pavelescu pe blogul sau
.
Sursa: Glasul.info Aurelian Pavelescu: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: Afara!”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.