Iarna blanda

Iarna blanda

0 58

Dupa cum suna un comunicat al Administratiei Nationale de Meteorologie si Hidrologie (ANMH), iarna aceasta va fi una blanda, aproape sa zici ca trecem din toamna direct in primavara. Si aceasta datorita faptului ca temperaturile se vor ridica, in lunile decembrie, ianuarie si februarie la peste 15 grade Celsius.

Luna decembrie va veni cu temperaturi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului, cu maxime de 15 grade si minime, in cursul noptilor, de minus 15 grade Celsius, mai ales in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, binecunoscutii poli ai frigului de la noi din tara.
La inceputul lui 2010 temperaturile se vor mentine ridicate pentru respectiva perioada a anului, lipsind, in general, vestitele geruri ale Bobotezei, astfel ca mercurul termometrelor va ajunge pana la 15 grade Celsius. In luna ianuarie vom avea si ceva zapada, mai ales in Maramures si Ardeal, unde va ninge din abundenta.
In februarie vremea frumoasa ne va duce cu gandul la o primavara timpurie. Temperaturile vor fi ridicate in intreaga tara, iar precipitatiile pot depasi valorile normale in nordul tarii.
In fond, n-ar fi rau sa fie asa, caci restul vietii este plin de belele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.