Iarasi minte Boc

Iarasi minte Boc

0 177

Premierul Emil Boc minte din nou poporul – asta afirm cu mana pe inima – cand spune ca toti banii de la FMI vor merge la BNR, iar romanii nu vor plati niciun leut dobanda. Normal, cine se uita la vreun leut, cand cu totii lucreaza cu ditamai euroi.
”Banii de la FMI nu ajung la Ministerul Finantelor sau la vreo unul dintre ministri. Nu sunt utilizati pentru proiecte de infrastructura cheltuieli de personal. Banii merg la BNR, pentru consolidarea rezervelor valutare ale tarii. Si returnarea imprumutului apartine tot BNR. Niciun roman nu plateste niciun leut dobanda pentru banii pe care ii returneazã BNR”, a anuntat Emil Boc.
Si aici, zic eu, a dat cu coasa-ntr-un ciot. Da’ ce, BNR are clocitoare de bani care sa acopere si imprumutul si sa acopere si dobanda? Nu cumva, este drept ca indirect, platim cu totii de ne uscam un imprumut in slujba Bocului si a altor animale ca el? Doar nu este prost sa spuna ca afacerile guvernului actual, mai ales partea lui portocalie, este suportata de popor! Este tacerea mieilor, nu-i asa?
Deci ne minte cu nerusinare acest premier al lui peshte Basescu.
Dupa care afirma ca proiectele de infrastructura vor fi finantate cu banii imprumutaþi de la Comisia Europeana.
Bun, dar gaurile facute de portocalii, plus fonduri pentru prezidentiale, de unde, daca nu din aceste imprumututi de la FMI? Rambursabile din buzunarul nostru, este clar si logic, doar nu o sa repuna Basescu flota pe linia de plutire ca sa ne scoata din rahat. Flota aia a papat-o de mult si sa vedem de care catarg se va mai agata cand nu va mai fi presedinte.
”Guvernul va luat 5 miliarde de euro de la Comisia Europeana. Prima transa de 1,5 miliarde a ajuns in Romania, mai urmeaza sa primim pe parcursul celor doi ani inca 3,5 miliarde. Si acesti bani sunt utilizati de Guvernul Romaniei pentru lucrari de infrastructura, pentru acoperirea deficitului bugetar, potrivit aprobarii Parlamentului”, a precizat Emil Boc.
Stai, maestre, sa vedem daca Parlamentul va aproba schema si, mai ales, daca te va mai gasi in functie!
Si alta gogomanie, potrivit primului ministru, Romania a respectat pana la 1 iulie angajamentele bugetare si fiscale asa cum au fost ele stabilite cu FMI si Comisia Europeana.
Da, a mai avut de unde, dar de acum inainte, in contextul in care Guvernul se imprumuta intr-una de la banci ca sa faca fata – iar aceste imprumuturi le platim tot noi, cu fulgi cu tot – si sa semene cu barcagiul care scoate din greu apa dintr-o barca ciuruita, nu stiu cum va reusi sa nu se duca la fund, din pacate tragand pe multi dintre concetateni spre hrana pestilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.