Iarasi blocaj pe DN1

Iarasi blocaj pe DN1

0 86

Ieri, circulatia pe DN1 a fost din nou blocata, incepand cu orele 13,00, de data aceasta mai ales in jud. Brasov, intre Predeal si orasul de resedinta. S-a circulat intr-o interminabila coloana, bara la bara, cu ametitoarea viteza de 10 km/h. De fapt, aglomeratia a inceput de la Comarnic, cu gatuirea de la Posada, o portiune care a fost mereu”modernizata”, dar fara vreun efect. Cu banii dati pe carpaceli se putea lua o haina noua, care sa poata fi imbracata fara ghionturi.
Dar foiala mare dintre Brasov si Predeal s-a datorat si vanzolelii spre si de la partiile de schi, pe de o parte, insa si plecarii unora si sosirii altora in zona montana.
Astfel, circulatia a fost deviata, inspre Ploiesti, pe DN1A, pe la Sacele – Cheia – Ploiesti, dar si acolo cu restrictii. O alta ruta indicata de Politia Rutiera, a fost ajungerea la Predeal pe la Paraul Rece, dupa care se putea circula, de la Sinaia, pe ruta Paduchiosu – Targoviste – Baldana. O a treia varianta pentru a ajunge in Brasov a fost indicata, de la Bucuresti spre Brasov sau invers, autostrada 1 pana la Pitesti, apoi pe la Campulung la Fundata si zona Bran – Moeciu, in care multi bucuresteni si-au rezervat locuri pentru petrecerea unor zile libere la munte.
In orice caz, drumurile spre partii fiind blocate, acest lucru s-a rasfrant si asupra traficului pe DN1, in zonele amintite.
Si DN1E a fost blocat, circulatia fiind restrictionata intre Brasov si Poiana Brasov, precum si intre Rasnov si Poiana Brasov, dandu-se drumul la masini doar cand mai plecau unele din Poiana.
Iata cum poate sa apara bulversarea unor sarbatori multasteptate. In aceste imprejurari, care se repeta an de an, ar trebui sa se implice mult mai mult stapanirea, atat cea locala, cat si cea centrala, alocand de urgenta fonduri pentru largirea soselei in portiuni cum sunt Posada – Predeal – Brasov, pe mai multe benzi, treaba care trebuie facuta normal, nu dupa sistem Bechtel.
In ce priveste Poiana Brasov, acuma, ca i s-a desfiintat aspectul natural, ar fi bine sa se treaca la construirea de parcari subterane, pentru ca in munte poti sapa intr-o veselie, fara sa strici prea mult.
Acuma, in acest caz, Poiana, nu ar fi o solutie nici o restrictionare sau limitare, prin eliberare de permise speciale in asemenea zile de sarbatoare la cei ce au locuri rezervate pe la hoteluri si pensiuni si la riverani, pentru ca acest lucru ar duce la debandada in Brasov, si asa aflat in criza de parcari.
Dar pentru rezolvare, problema trebuie luata temeinic in mana, si nu doar frecata la rece prin consilii, sedinte si alte asemenea ale Primariei si ale Consiliului Judetean, terminate cu „ramane cum am vorbit”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.