IAR Ghimbav concediaza jumatate dintre angajati

IAR Ghimbav concediaza jumatate dintre angajati

0 114

Debandada de la IAR Ghimbav continua cu un nou episod pentru angajati. Bucurosi ca au revenit la munca dupa aproape doua luni de somaj tehnic, angajatii constructorului de elicoptere au aflat ca mai mult de jumatate dintre ei vor fi disponibilizati in aceste an.
Anuntul a fost facut de catre Neculai Banea, directorul general al companiei IAR Ghimbav, care a afirmat ca, in aceasta saptamana, va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie al societatii in care se va decide numarul angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati in acest an. „Planul de restructurare este aprobat de anul trecut, cand a avut loc prima etapa de disponibilizari, iar numarul celor care vor fi dati afara in acest an urma sa se stabileasca in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie”, a dezvaluit presei brasovene Banea.
Concret, aproape jumatate din cei 550 de angajati urmeaza sa fie disponibilizati in acest an, in cea de a doua etapa a planului de restructurare stabilit anul trecut. In prima etapa a planului de restructurare, in vara anului trecut au fost pusi „pe liber” 310 muncitori, dupa ce numarul acestora a scazut progresiv de la 390. Planul de restructurare al companiei, asa cum a fost el stabilit anul trecut, cuprinde doua etape si vizeaza diponibilizarea a 700 de salariati. A doua etapa va avea loc in aprilie 2010, si urmeaza sa cuprinda aproximativ 260 de disponibilizari. Compania ar mai ramane cu aproximativ 290 de angajati, numar insuficient pentru a se mai continua productia de elicoptere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.