IAR Ghimbav a livrat ultimul elicopter din comanda pentru armata română

IAR Ghimbav a livrat ultimul elicopter din comanda pentru armata română

0 366

Ultimul elicopter în configurație specifică, care a marcat finalizarea programului de fabricație a trei elicoptere IAR 330L Puma Naval, dezvoltat la solicitarea Ministerului Apărării Naționale, a fost livrat joi, de IAR S.A Brașov.
Prin Programul Puma Naval început în anul 2005, Statul Major al Forțelor Navale primește în dotare elicoptere capabile să fie operate de la bordul fregatelor tip F22 care să răspundă cerințelor operaționale pentru: lupta anti-submarin,lupta împotriva navelor de suprafață, efectuarea misiunilor de supraveghere maritimă, efectuarea misiunilor de căutare și salvare pe mare și pe uscat, efectuarea misiunilor de transport logistic,efectuarea misiunilor anti-terorism și anti-piraterie.
„Aceste elicoptere și modul lor de operare în raport cu fregatele pe care le deservesc au fost deja testate cu succes în operațiunea Atlanta din Oceanul Indian și în operațiunile desfășurate la Marea Mediterană, atât de fregate cât și de elicoptere care s-au comportat, din câte știu absolut excepțional și au răspuns deja cerințelor de misiune care le-au fost trasate.IAR 330L Puma Naval a
Acum asistăm doar la finalizarea și punctul ultim al acestui program cu toate verificările și atestările făcute. Deci recepționăm mijloacele deja testate în raport cu misiunile pentru care au fost proiectate. Țin să felicit colectivul IAR Ghimbav pentru tot ce a realizat și sperăm în continuare într-o colaborare la fel de eficientă”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, intr-o stire preluata de catre AGERPRES.
la IAR Ghimbav s-a derulat o demonstrație a elicopterul IAR 330L Puma Naval la care au participat mai multi oficiali, din Ministerul Apărării Naționale Statul Major al Forțelor Navale, dar  și ministrul economiei Costin Borc, șeful Marelui Stat Major, general-locotenent Nicolae Ciucă.
Costul total al programului pentru cele trei elicoptere a fost de 200 de milioane de lei, a precizat ministrul Apărării Naționale.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.