IAR a livrat ultimul elicopter Puma Naval

IAR a livrat ultimul elicopter Puma Naval

0 522

IAR Ghimbav a livrat al treilea elicopter echipat special pentru fregatele marinei militare romane. Aparatul de zbor are echipamente de ultima generatie, pentru lupta impotriva navelor si submarinelor, dar si pentru misiuni de salvare, transport ori evacuare medicala

IAR Ghimbav a livrat al treilea elicopter echipat special pentru fregatele marinei militare romane. Aparatul de zbor are echipamente de ultima generatie, pentru lupta impotriva navelor si submarinelor, dar si pentru misiuni de salvare, transport ori evacuare medicala.
IAR Brasov a livrat joi catre Ministerul Apararii Nationale din Romania cel de-al treilea elicopter 330L Puma Naval destinat operatiunilor de lupta si salvare pe mare. A fost ultima etapa a unui program derulat pe o perioada de zece ani, in valoare totala de peste 200 de milioane de lei.
Dupa prezentarea datelor tehnice ale elicopterului si vizitarea fabricii, invitatii au asistat si la o demonstratie de zbor a ultimului model in configuratie specifica fabricat la Ghimbav.
IAR-330 Puma Naval poate descoperi, diferentia si ataca tinte submarine in misiuni de lupta si este dotat cu mitraliere electrice care pot trage 3.000 de gloante pe minut.puma naval
Prezent la eveniment, contraamiralul Alexandru Marsa, seful Statului Major al Fortelor Navale, a spus ca este obligatorie folosirea acestor mijloace, care pot fi, pe de o parte, mijloace de lupta, pe de alta parte mijloace de cautare – salvare sau alte misiuni pe care aparatele le pot indeplini deasupra marii.
Odata cu livrarea ultimului elicopter militar modernizat la Ghimbav, Fortele Navale Romane au cate un elicopter pentru fiecare fregata din dotare.
Modernizarea elicopterelor de pe fregatele romanesti a inceput in 2005.
In raport cu fregatele pe care le deservesc, aceste elicoptere au fost deja testate cu succes in Oceanul Indian si in operatiunile desfasurate la Marea Mediterana, unde s-au comportat absolut exceptional.
IAR Ghimbav este o companie cu capital majoritar de stat. In ultimii 47 de ani, societatea a produs 365 de elicoptere, dintre care 163 sunt aparate de zbor IAR 330.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.