Ialomiţianu dezamăgit de halul în care a ajuns sportul braşovean

Ialomiţianu dezamăgit de halul în care a ajuns sportul braşovean

1 86


Fostul ministru de finanţe Gheorghe Ialomitianu a precizat, într-o postare din programul său de candidat independent la Primăria Brașov la alegerile locale de anul viitor, că sportul reprezintă o prioritate a sa, subliniind că „vrem cu toții să avem echipă de fotbal în prima ligă și un stadion modern”. Mai exact, în urma unui dialog avut cu omul de fotbal Romeo Paşcu, el spune că:

,,Dezamăgire și dezastru la Corona și în sportul brașovean!
Deși iubitor de sport și microbist, nu sunt un profesionist în domeniu, o recunosc. E drept, în activitatea mea profesională am fost mereu în contact cu acest fenomen, iar atunci când a fost nevoie, m-am implicat și am dat o mână de ajutor echipei FC Brașov, dar și altor cluburi din Brașov. În acest context, m-am întâlnit și mă voi consulta mereu cu oamenii de fotbal: jucători și legende ale Steagului, antrenori și conducători. Ei știu cel mai bine cu ce se «mănâncă» fotbalul.
Mi-a făcut plăcere să mă revăd, astfel, cu domnul Romeo Pașcu, cu care mă cunosc de ani buni de zile. A fost și este unul din greii fotbalului românesc, omul pentru care fotbalul din Brașov nu are secrete. Vasta sa experiență, acel «know-how» de care toți vorbesc, trebuie să fie folosită și pusă în valoare.
Trecând de la fotbal la handbal, cu domnul Pașcu am ajuns, împreună, la aceeași concluzie. Brașovul și sportul românesc nu meritau un așa scandal imens, cu adânci implicații, la nivel internațional, cum a declanșat clubul sportiv al orașului, CSM Corona. Pierderile și suferința provocate de acest scandal de dopaj nu pot fi evaluate, încă. Se impun măsuri la nivel local și de Primărie!
Echipa națională a României prezentă la Campionatul Mondial de handbal din Japonia a fost văduvită de aportul celor mai bune jucătoare ale Brașovului. Orașul Brașov a rămas fără echipa de handbal pentru care a cheltuit bani mulți de la bugetul local – câți și cum, se va vedea. Nici în Liga Națională nu mai suntem, nici în cupele europene! Brașovenii au pierdut ocazia de a participa la meciuri internaționale de valoare, pe care le așteptau de atât timp. Cariera sportivă a acestor fete nevinovate a fost afectată grosolan, în mod abuziv.
Ca și cum nu ar fi fost îndeajuns, acum a apărut dopingul și la hochei! La ce să ne mai așteaptăm, oare? Dezamăgire și dezastru la Corona și în sportul brașovean!
Așa se întâmplă când sportul este dat pe mâna nepricepuților, politicieni sau «oameni de partid», mânați de interese proprii și de grup, cumulate cu dorința de putere și control absolut, absurd, a celor de deasupra lor
”.

Despre situația dramatică în care se află sportul brașovean, mai ales după dezastrul de la Corona, club susținut în mare parte din banii Primăriei, au mai avut opinii dure şi clar definite Pro România, USR, consilierii locali Macedonschi şi Ungureanu dar și PSD – aceştia din urmă până la momentul în care au trebuit să dea ochii cu Scripcaru.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.