Ialomiţianu – Braşovul în topul ruşinii privind poluarea!

Ialomiţianu – Braşovul în topul ruşinii privind poluarea!

0 92

,,Brașovul este în topul rușinii, al celor mai poluate orașe din România!”  – acuză într-un articol de pe pagina sa de faceboock fostul ministru Ialomiţeanu. El mai spune că:
,,Care sunt cauzele reale, ce face Primăria Brașov în acest sens, cine sunt vinovații și cum ei vor fi trași la răspundere – sunt întrebările firești, pe care noi, brașovenii ni le punem. Le transmitem public decidenților, le așteptăm răspunsurile dumnealor, tot public și de îndată!
Stimați brașoveni, Procedura de Infringement în care Municipiul Brașov a intrat este o pată pe obrazul comunității noastre și un mare minus pentru România față Uniunea Europeană, Comisia Europeană și Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Nu trebuie să lăsăm lucrurile așa, riscăm Brașovul afară din Europa!
Municipiul Brașov intră în control – e oficial! Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că Guvernul României este îngrijorat de situație și că va trece la acțiune. La Brașov, vor fi efectuate controale săptămânale pe teme de poluare! În plus, vor fi alocate fonduri suplimentare pentru transportul public în comun, mai exact pentru achiziționarea de autobuze electrice.

Apropo! De mulți ani, peste tot în orașele civilizate din Europa, autoritățile locale au mizat și folosesc transportul public electrificat şi nepoluant. Iar la Brașov s-au cumpărat (credit BERD, achitat tot de noi, brașovenii!) prin RATBV SA, cu circa 24 milioane euro autobuze (carburant) de la turci. Și în disperare de cauză, Guvernul încearcă să ne salveze și ne dă bani pentru transport electric!

Vă rog, judecați Dvs. Nu acceptăm explicații, scuze și dezinformări de genul „Brașovul e într-o depresiune, ca într-o oală, nu bate vântul și nu avem curenți” sau ,,la Brașov e bine, orașul s-a dezvoltat și se dezvoltă foarte mult, de aceea a apărut poluarea”. Nu mai putem fi păcăliți! Brașovenii s-au lămurit demult și doresc schimbarea. Haideți să Schimbăm Brașovul Împreună!
Dragi brașoveni, încă ceva! Specialiștii și studiile internaționale ne-o arată: poluarea este cauza a un sfert dintre decese și boli la nivel mondial, număr ce depășește cu mult decesele generate de război, crime, tuberculoză sau HIV, toate la un loc!
Eu și echipa mea vom face public, în curând, Programul prin care ne-am propus să fiu ales Primar al Municipiului Brașov la alegerile locale din acest an, un capitol important fiindu-i dedicat Mediului Înconjurător”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.